Landstræner: Vi er favoritter i finalen

Målsætningen er guld for badmintonherrerne, mens kvinderne er oppe imod en udfordrende finalemodstander.

Viktor Axelsen spiller en af de danske herresingler. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Ved hold-EM i Kazan har turnering været overskygget af en trist hændelse. Badmintonspilleren Carsten Mogensen faldt torsdag om med en hjerneblødning, som han nu er blevet opereret for. Selvom han er uden for livsfare, har det fyldt meget for de danske spillere.

Alligevel formåede både herre- og kvindelandsholdet at holde fokus mod Tyskland, der lørdag blevet besejret, så begge holdene er klar til finalen søndag. Her venter for kvinderne Bulgarien, mens herrerne står overfor Frankrig.

- Pigerne er oppe imod Bulgarien. Et svært mandskab, som kan udfordre os på alle positioner. Så det er en god udfordring. For herrerne er det nyt og spændende at skulle op imod et ungt fransk mandskab, der har masser af gåpåmod og har spillet en flot turnering. Folk er klar, og de glæder sig, siger assisterende landstræner Kenneth Jonassen til DR.

Dansk favoritværdighed

EM-turneringen er de seneste mange år domineret stærkt af Danmark, og derfor må vi da også betragtes som favoritter i denne omgang. Det har Jonassen ikke noget imod.

- Herrerne påtager sig favoritrollen. Det skal vi på papiret også for pigerne, men den kamp er meget lige, og det bliver en tæt dyst. Det er jeg sikker på, siger Kenneth Jonassen.

- Vi har en målsætning om, at herrerne skal vinde guld, og pigerne skal få en medalje. Men nu vi står i finalerne, vil vi selvfølgelig gøre alt for at vinde, det er der ingen tvivl om.

Du kan følge finalerne i hold-EM mellem Danmark og Bulgarien samt Danmark og Frankrig. Det er fra klokken 10.00 på TV2 Sport.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve