Lettet Christinna Pedersen: 'Der har været for mange hårde dage'

Badmintonspilleren Christinna Pedersen er glad for, at der venter et landsholdsstop inden længe.

Christinna Pedersen har én turnering tilbage sammen med makkeren Mathias Christiansen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Christinna Pedersen er en af de bedste doublespillere, Badmintondanmark nogensinde har haft.

Men inden længe venter et stop på landsholdet og et nyt kapitel, hvor der bliver mere tid til datteren Molly.

Om end det er en smule vemodigt, at hun trækker ketsjeren fra landsholdet, så er det også en beslutning, der har givet en masse ro i maven.

Det fortæller Christinna Pedersen til DR Sporten.

- Det letter helt vildt at komme ud med det. Det er ikke med en knude i maven, at jeg melder mit landsholdsstop ud. Det er bare en lettelse, så vi kan blive klar til det næste kapitel i vores families liv. Og jeg kan bare mærke, at det er den fuldstændigt rigtige beslutning, siger hun.

Gnist og motivation har manglet

Siden 2017 har Christinna Pedersen spillet mixdouble med makkeren Mathias Christiansen, efter at hendes hidtidige makker og partner udenfor banen, Kamilla Rytter Juhl, stoppede landsholdskarrieren.

Målet var, at Mathias Christiansen og Christinna Pedersen skulle smashe OL-medaljer hjem til Danmark i 2020.

Men undervejs i træningen har det til tider været svært for hende at finde det rette gear.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været dage, hvor jeg skulle kæmpe mig ned i hallen. Og der har også været for mange af den slags dage, hvor jeg har manglet den store motivation og gejst. Det skal ikke forstås på den måde, at det hele har været surt det seneste år, men der har været for mange, hvor jeg har synes, det var hårdt, forklarer Christinna Pedersen.

Christinna Pedersen glæder sig til at have mere tid sammen med familien. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Samtidig forklarer hun også, at beslutningen er blevet truffet nu, så makkeren Mathias Christiansen fortsat har en ærlig chance for at spille sig til en billet til OL sammen med en ny makker.

- Det ville jeg ikke kunne være bekendt over for Mathias Christiansen, forbundet eller mig selv. Hvis ikke jeg kan finde de sidste procenter frem, så ender det ikke, som jeg ønsker, siger hun og fortsætter.

- Jeg vil Mathias Christiansen alt det bedste, og jeg håber inderligt, at han kommer langt i sin karriere. For han er eddermandme en god spiller.

Christinna Pedersen slår samtidig fast, at hun vil fortsætte med at spille i den danske badmintonliga til næste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk