Ligafinalen i badminton kan markere starten på enden: 'Ny struktur er fire skridt tilbage'

Singlespillerne kan risikere at skulle spille to kampe på en aften i Badmintonligaen fra næste sæson.

Anders Antonsen er én af dem, der kan se sig nødsaget til at fravælge holdkampene i næste sæson. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

En mulig spillerflugt fra Badmintonligaen er under opsejling.

Ligaen får fra næste sæson en ny struktur, der kan få stor betydning for, om de store danske stjerner vil stille op.

Det mener Anders Kristiansen, som er træner for Greve Badminton, der i aften spiller ligafinale mod Team Skælskør-Slagelse.

- Den nye struktur er fire skridt i den forkerte retning. Klubberne har mulighed at bruge de store stjerner i to kampe på en aften, og det er selvfølgelig i klubbens interesse. Men det er der ikke så mange af de store stjerner, der har lyst til.

Kim Astrup er med for Team Skælskør-Slagelse i finalekampen mod Greve Badminton. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

- Det handler jo om at prioritere for dem. Der er slet ikke de samme penge her, som der er i udlandet. De kan på tre uger tjene det samme i Indien, som man kan her på en hel sæson. Præmiepengene til de store turneringer er steget voldsomt, så spillerne mangler ikke de penge, de kan få her.

- Så kan de måske ikke træne dagen efter, skadesrisikoen bliver større, og de er jo slet ikke vant til det. Ikke engang i de store turneringer. Så det er et pres at sætte på dem, og det er ikke nødvendigt eller med til at fastholde dem i ligaen.

Falder sammen med OL-kvalifikationen

Med OL i 2020 lige rundt om hjørnet vil de danske badmintonstjerners fokus være rettet mod Tokyo, og derfor er timingen uheldig, mener Anders Kristiansen.

- Jeg tror, man vil se spillere, der er tvunget til at fravælge holdkampe. De vil nok stadig være tilknyttet klubber, men de kommer nok ikke til at spille lige så mange kampe. Ligger du i en benhård OL-kvalifikation, så er det klart, man nedprioriterer klubkampe. Så allerede næste sæson kommer man nok til at se stjernerne forsvinde.

Helt så sort hvidt mener træneren fra Greves finalemodstander Team Skælskør-Slagelse, Steen Schleicher Pedersen, dog ikke, at situationen er.

- Man forsøger jo at sikre sig, at de bedste danske spillere har lyst og mulighed for at deltage ved at skære antallet af kampe ned til maskimalt ni kampe. Lige nu er der stadig mange, der spiller holdturneringen. Det giver en udmærket grundløn, og så tror jeg, at mange synes, at det er sjovt at spille.

Han er dog enig i sin trænerkollegas pointe.

- Men det hjælper ikke, at spillerne kan komme til at spille to kampe. Det peger ligesom pilen i den anden retning. Man kan sagtens frygte, at de store stjerner flygter, for det skal kunne passe ind i deres internationale karriere.

Tæt finale venter

Netop Greve Badminton og Team Skælskør-Slagelse møder hinanden i aften i ligafinalen, og her må Team Skælskør-Slagelse undvære en af holdet største stjerner.

Line Kjærsfeldt har nemlig trukket sig med en skade, og derfor mener Steen Schleicher Pedersen at favoritværdigheden ligger hos Greve.

- Vi var små favoritter, men da Line Kjærsfeldt meldte afbud, er vi blevet underdogs, og det ser svært ud. Men vi spiller vores chance og giver den alt, den kan trække.

Badminton - All England Open Badminton Championships - Arena Birmingham, Birmigham, Britain - March 7, 2019 Denmark's Line Kjaersfeldt looks dejected during her second round match against India's Saina Nehwal Action Images via Reuters/Andrew Boyers (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Den favoritværdighed er Anders Kristiansen dog ikke helt klar til at tage.

- Det bliver en tæt og intens kamp. Det er to meget lige hold. Vi er nok favoritter i damesingle nu, men ellers er der mange kampe, der kan tippe til begge sider. Vi er ikke deciderede favoritter.

Kampen begynder kl. 18.00 og kan følges direkte i Liga på P3.

FacebookTwitter