Medaljedrømmende badminton mixeddouble kastes ud i hård VM-debut

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen debuterer ved VM i badminton mod sidste års bronzevindere.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er Danmarks bedste mixed double og blev sammensat i august 2017. FOTO: EPA/JOSE MANUEL VIDAL (Foto: JOSE MANUEL VIDAL)

Som fjerdeseedede ved årets VM i badminton kan Christinna Pedersen og Mathias Christiansen tillade sig at drømme om medaljer. Men allerede i første runde skal parret finde sit bedste spil frem for at kunne gå videre ved turneringen i Kina.

De møder nemlig det kinesiske par med Lee Chun Hee Reginald og Chau Hoi Wah, der sikrede sig bronzemedaljerne ved seneste VM.

Den danske landstræner Kenneth Jonassen forventer derfor også en tæt kamp mellem de to par.

- Jeg ser kampen som værende helt lige. Godt nok har Christinna og Mathias spillet bedst i år, men vores modstandere har til gengæld meget mere erfaring sammen, forklarer Kenneth Jonassen.

Flere sommerfugle i maven

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen har kun spillet sammen som double-par siden august 2017, men de indtager på nuværende tidspunkt femtepladsen på verdensranglisten, mens deres kinesiske modstandere ligger på en 13.-plads.

- Der kommer nok en smule flere sommerfugle i maven end hos de par, der har spillet en del flere turneringer sammen. Men de har heldigvis spillet store turneringer som All England, og de har en god mængde erfaring at trække på, siger Kenneth Jonassen.

Selv hvis de vinder tirsdagens kamp, bliver det dog en lang og hård vej for den danske double, hvis de skal lykkes med at kæmpe sig i finalen.

- Hvis de vinder i morgen, så venter der bare en endnu hårdere kamp bagefter. De har fået en meget svær lodtrækning. Men de har også tidligere bevist, at de kan klare det, konstaterer landstræneren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter