Mentalt træt Mathias Boe stopper karrieren: 'Jeg er for udmattet'

Den 39-årige danske badmintonprofil har valgt at lægge ketsjeren på hylden efter 20 år som professionel.

- Jeg har mærket, at jeg ikke har været der fuldstændig. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Der er ikke mere at komme efter for Mathias Boe.

Den 39-årige badmintonprofil, der i 20 år har været tilknyttet Det Nationale Elitetræningscenter, stopper karrieren. Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Boe havde ellers planlagt, at Thomas Cup og et muligt OL skulle være afslutningen på karrieren, men han er mentalt træt, forklarer han i pressemeddelelsen.

- Jeg har mærket, at jeg ikke har været der fuldstændig. Hverken til træning eller til kamp. Jeg har ikke haft mine tanker det rigtige sted. Mentalt er jeg simpelthen for udmattet.

- Jeg har i hele min karriere haft det krav til mig selv, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at blive den bedste badmintonspiller, jeg kan blive. Men det har jeg ikke kunnet gøre det sidste stykke tid. Derfor er det på tide at stoppe, siger han.

Boe tilføjer også, at det spillemæssige heller ikke har været tilfredsstillende.

- Jeg har tvivlet på, om jeg stadig kunne være med, så der har været for mange forstyrrende elementer for mig.

- Jeg ved, hvad det kræver, og hvor motiveret man skal være, og jeg kan ikke længere se mig selv i spejlet og sige, at jeg lever og ånder for badminton. Jeg kan også mærke, at jeg fysisk ikke er, hvor jeg var engang, siger Boe.

Største resultater med tidligere makker

Doublespecialisten spillede den seneste tid sammen med Mads Conrad-Petersen, og de forsøgte at kvalificere sig til OL i Tokyo, som på grund af coronapandemien er udskudt til 2021.

Boe oplevede de største resultater sammen med sin tidligere makker Carsten Mogensen. Duoen spillede sin sidste turnering sammen sidste år.

I løbet af deres mangeårige makkerskab vandt de blandt andet All England to gange, mens det også blev til OL-sølv i 2012, VM-sølv i 2013 og VM-bronze i 2014.

- Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kunne for at blive den bedst mulige badmintonspiller, og det vidner mine resultater også om. Men der har også været mange nederlag og dårlige oplevelser, så det er ikke kun positive ting, jeg kan tænke tilbage på.

- Jeg glæder mig til at slippe for det evige mentale pres, et liv som professionel indebærer, men omvendt kommer jeg til at savne den forløsning og eufori, man mærker, når det så ender godt, siger Mathias Boe, der i øjeblikket befinder sig i Mumbai.

Mathias Boe fik de største triumfer i karrieren sammen med sig mangeårige makker Carsten Mogensen. (Foto: Sportxpress © Scanpix)

Ejendomsprojekter i sigte

Den pensionerede badmintonstjerne, der har primær bopæl i dels den indiske storby og dels i Dubai og lever, hvad han selv beskriver som lidt af et nomadeliv, vil nu hellige sig en række ejendomsprojekter, han i forvejen var en del af.

- Min kæreste og jeg har også et hold i den indiske badmintonliga, og der er også en del opgaver forbundet med det, så det kommer der også til at gå lidt tid med.

- Men nu skal vi lige om på den anden side af den her forbandede virus. Jeg stresser ikke med at komme i gang med noget andet, siger Mathias Boe.

/ritzau/

FacebookTwitter