Midt i badmintontasker og bræk sikrede Viktor Axelsen sig en af karrierens største triumfer

Den danske badmintonstjerne fik at vide, at han skulle være far lige inden All England-turneringen.

Viktor Axelsen vandt All England triumferede i All England i marts. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Der var i forvejen rimelig meget kaos, da Viktor Axelsen i marts triumferede i All England.

Danmark og resten af Europa var blevet ramt af coronapandemien og var midt i at lukke ned, alt imens turneringen stod på.

- Det er klart, at når man var ude, og man kunne se at hjemme i Danmark, der begyndte vi at lukke ned, og man gik sådan lidt ’får vi lov at spille videre, bliver det uden tilskuere?, der bruger man selvfølgelig meget energi, så det var lidt en speciel følelse, man rendte rundt med.

- Men jeg er trods alt glad for, at vi fik lov til at spille færdig, siger Viktor Axelsen.

Man kan jo sådan set godt forstå, at han er glad for, at de spillede færdig, når nu han gik hele vejen og vandt en af sportens mest prestigefyldte turneringer.

Men ikke nok med at skulle holde fokus på badminton midt i en pandemi, så skulle Viktor Axelsen også forholde sig til, at han netop havde fået at vide, at han skulle være far.

- Tre uger inden All England får vi at vide, at vi skal være forældre. Og Vega var ikke planlagt, så det var lidt en surprise, vi fik.

- Ud over, at det både skulle spilles en rigtig, rigtig vigtig turnering, så skulle der også lige deales med nogle følelser om hele den her situation omkring at være forælder, siger Natalia Koch Rohde, som er Viktor Axelsens kæreste.

Heldigvis for Axelsen har han et godt team omkring sig, som han fik snakket godt med om hele udsigten til faderskabet.

Egentlig troede han, at han kunne gå med nyheden selv, men så fik han alligevel røbet nyheden midt i en kamp i en turnering lige før All England.

- Det er klart, at det fyldte meget, men heldigvis har jeg et stærkt team omkring mig. Jeg har fået snakket godt med Kenneth Jonassen (landstræner, red.) og Thomas Stavngaard (assisterende landstræner), som var med mig omkring de turneringer her, siger Viktor Axelsen.

Men det var ikke altid lige nemt at have en gravid kæreste, når man skal præstere på badmintonbanen. I Birmingham, hvor All England spilles, havde Viktor Axelsen kæresten Natalia med.

- Jeg kastede enormt meget op, og vi boede jo på værelse sammen. Der var både badmintontasker og bræk ud over det hele.

- Vi var meget besluttede på, at lige meget hvad, der ventede os, så skulle vi bare have det her til at fungere, så Viktor stadig kunne præstere ved siden af, siger Natalia Koch Rohde.

De fik det da også til at fungere, de to dengang kommende forældre. I hvert fald nok til, at Viktor Axelsen kunne stille sig øverst på podiet, da medaljerne skulle deles ud.

- Det var lidt specielt, men når man ser tilbage på det, så er det en sjov historie, siger Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen får overrakt trofæet for sin triumf i All England. Til venstre for danskeren står finalemodstanderen, Chou Tien Chen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

- Vi har sagt, at All England-triumfen er lidt dedikeret til hende, så det skal vi fortælle hende en dag, når hun bliver stor nok til at forstå det, siger Natalia Koch Rohde.

Der går nok lige et par år, før deres lille datter, som kom til verden i oktober er gammel nok til at forstå det. Men det, at han nu er far, kan være med til at styrke spillet fremadrettet.

- Nu er der lige pludselig en person i verden, der er langt vigtigere, end du selv er. Før det var badminton det hele, du fokuserer på det, og har du tabt en kamp eller haft en dårlig træning, så fylder det enormt meget. Men det at have Vega gør, at badminton stadig er enormt vigtigt, men der er en derhjemme, der elsker dig, selvom du har vundet eller tabt, så det tror jeg, er en stor styrke, siger Viktor Axelsen.

FacebookTwitter