Nanna Brosolat gør comeback

Danmarks næstbedste kvindelige badmintonspiller, Nanna Brosolat forventer sidst i september, at spille en tysk turnering med landsholdet.

Nanna Brosolat (Foto: Ian Kington © Scanpix)

Dansk badmintons kronprinsesse, Nanna Brosolat er ved at være klar til at vende tilbage til badmintonbanen efter 14 måneders fravær. Det forventer hun at gøre, når hun rejser med landsholdet til en turnering i Tyskland sidst på måneden.

 Lysten til at spille badminton har været tilstede hele tiden, men op- og nedturene i forbindelse med skaderne har været ved at tage modet fra hende et par gange.

-Jeg har hele tiden haft det sådan, at når jeg havde allermest lyst til at stoppe, har jeg sagt til mig selv, at jeg selv vil bestemme hvornår, det skal være slut. Det skal en skade ikke bestemme, siger danmarks næstbedste kvindelige badmintonspiller til DR Sporten.

Nanna Brosolat var på vej tilbage efter ni måneders skadepause, da det pludseligt blev opdaget, at hun havde en revne i menisken. Det betød, at hun måtte udskyde sit comeback.

-Jeg blev meget chokeret. Jeg havde slet ikke mærket noget til mit knæ, og troede at alt var godt. Det var ikke en sjov besked at få, jeg havde jo trænet rigtigt hårdt for at komme tilbage, siger den 26-årige Grevespiller.

Heldigvis var skaden i knæet ikke nær så alvorlig, som den såkaldte hælspore, som sendte hende ud af banen i første omgang, og nu er hun fortrøstningsfuld efter 14 måneder på sidelinjen.

-Det har været rigtigt hårdt i mange perioder. Det der med at starte forfra hele tiden har virkelig været hårdt. Men der er stadig noget i mig, der siger, at det ikke skal være slut endnu, forklarer hun.

Hun synes selv, hun er et godt stykke fra den form, som i 2009 sendte hende i semifinalen i All England, men hun er sikker på, at hun kan nå derop. Der går dog et stykke tid før, at man kan forvente at se Nanna Brosolat i en turnering som All England.

- Det er en kæmpe udfordring. Jeg har slet ikke nogen point på verdensranglisten længere, og jeg skal ud og spille helt små turneringer. Men jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang, og jeg glæder mig rigtigt meget til at måle mig med de andre spillere, siger Nanna Brosolat.

Facebook
Twitter