Ny uro i dansk badminton: Ketsjerfirma vil politianmelde forbundsdirektør

Udstyrsproducenten Yonex planlægger at anmelde Bo Jensen til politiet for dokumentfalsk.

Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark, bliver formentlig af Yonex anmeldt til politiet. (Foto: Claus Fisker © Claus Fisker)

Balladen i den danske badmintonverden er langt fra overstået, selv om der i januar kom en ny landsholdsaftale på plads.

Yonex planlægger at anmelde Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, til politiet for dokumentfalsk.

I over en måned har Yonex udbedt sig svar fra Badminton Danmark på den henvendelse, som de rettede til forbundet i slutningen af januar.

Yonex bad dengang Badminton Danmark om at forholde sig til, at Bo Jensen skulle have manipuleret med e-mails under konflikten mellem de danske badmintonspillere og forbundet.

Og nu er tålmodigheden fra Yonex’ side altså sluppet op, fortæller Benni Holst Andersen, direktør for Scansport A/S, der er Yonex-direktør i Norden, i en mail.

- Vi har siden 23 januar 2019 afventet et svar fra enten Badminton Danmarks formand eller Badminton Danmarks hovedbestyrelse, men vi har desværre ikke fået nogen tilbagemelding.

- Vi sendte på vegne af Yonex Japan og Scansport A/S den 23. januar 2019 et brev til Badminton Danmarks hovedbestyrelse vedrørende en konstrueret mail, som blev præsenteret af Bo Jensen (direktør i badminton Danmark) for de forhandlende parter som værende fra Yonex´s hoved kontor. En sådan mail er imidlertid aldrig afsendt af Yonex´s hovedkontor.

- Da vi beklageligvis ikke har modtaget nogen tilbagemelding eller reaktion fra Badminton Danmark har vi i samråd med vores advokat vurderet, at vi nu vil overlade sagen til politiet med henblik på, at politiet herefter må vurdere om der er sket noget strafbart, herunder om den omtalte mail er dokument falsk.

Scansport A/S skriver, at de forventer at sende sagen videre til politiet inden for de næste ti dage.

Baggrund for anmeldelsen

Det var på et møde den 22. november i Idrættens Hus i Brøndby, at badmintonspillernes forhandlingsudvalg fik overleveret den ifølge Yonex sammenklippede mail, som nu kan føre til en politianmeldelse af Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Til stede på mødet var flere af spillerne fra forhandlingsudvalget samt spillernes repræsentant, Mads Øland, mens Badminton Danmark stillede op med sportschef Jens Maibom og direktør Bo Jensen samt en advokat.

I oplægget til en ny landsholdsaftale var der indhentet erklæringer fra en række af de udstyrsfirmaer, som kunne komme i klemme ved en ny landsholdsaftale, hvis spillernes individuelle sponsorater blev misligholdt.

Udstyrsfirmaerne Victor, Forza, Babolat, Li-Ning og RSL havde ingen problemer med oplægget til en ny aftale, og deres positive svar blev sat ind i samme mail, som svaret fra Yonex.

Yonex’ svar var underskrevet Taiji Suzuki, manager for internationale salg, men det er her, at forløbet tager en drejning.

Herunder kan du læse det brudstykke af mailen, som Bo Jensen ifølge Yonex har sat sammen fra en ældre mail-korrespondance.

Svarene fra Taiji Suzuki er nemlig, ifølge Yonex, klippet ud af en sammenhæng fra gamle mails, der går helt tilbage til efteråret i 2017 sendt mellem Bo Jensen og Taiji Suzuki.

I brevet til Badminton Danmark gør Yonex det klart, at Taiji Suzuki aldrig har sendt en mail af den karakter, som det blev udlagt for spillerne til forhandlingsmødet den 22. november.

I brevet til Badminton Danmark står der således:

- Vi har desværre konstateret, at mailen ser ud til at være sendt af Taiji Suzuki, men blandt andet indeholder detaljer fra en korrespondance mellem Bo Jensen, direktør for Badminton Danmark, Yonex Japan og Scansport A/S fra blandt andet efteråret 2017. Disse detaljer er blevet klippet og klistret, og vigtige aspekter og krav fra den korrespondance er blevet fjernet.

- Yderligere har vi været i stand til at slå fast, at Taiji Suzuki aldrig har sendt en mail med det indhold, som fremgår af dokumentet, selv om det det ser sådan ud i dokumentet, der har Taiji Suzukis signatur som afsender.

Badminton Danmark siger, at de ikke har nogen kommentarer til sagen udover, hvad de har sagt tidligere i forhold til anklagerne fra Yonex.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk