Øv og hurra for badmintonspillerne i Kina

En sejr og et nederlag blev facit for de danske badmintonspillere i kvartfinalerne ved VM for hold. Herrerne er sikre på medalje, mens kvinderne er ude.

Peter Gade efter den korte kamp mod Lee Chong Wei. (Foto: LIU JIN © Scanpix)

Der var både glade og triste miner i den danske badmintonlejr i Kina, hvor man i disse dage spiller både Thomas Cup og Uber Cup, som er VM for landshold på henholdsvis herre- og damesiden.

For mens herrerne med en klar 3-0-sejr over Rusland er klar til semifinalen og allerede har sikret sig medalje, så røg kvinderne ud af turneringen i kvartfinalen med et 2-3-nederlag til Thailand.

Landstræner Lars Uhre var naturligvis glad på mændenes vegne, mens han ærgrede sig over, at kvinderne ikke helt slog til.

- Når nu chancen bød sig, er vi da skuffede over, at vi ikke fik medalje med hjem. Men omvendt er vi også stolte af, at vi har presset både Japan og Thailand rigtigt meget. Det var mere, end vi havde forventet hjemmefra, siger han.

Efter Tine Bauns sejr i førstesinglen og et formodet sikkert point til Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen var det op til den unge garde at prøve at sikre det tredje og sidste point, som ville give danskerne sejren over Thailand.

- De to singler spiller gode kampe i tre sæt, men får det desværre ikke vundet de sidste sæt. De møder et par lidt mere rutinerede thailændere, og det bliver udslagsgivende til sidst.

 - Det trods alt noget helt andet end det, de er vant til. Der er masser af vind i hallen, og derhjemme er der altid en holdkamp to uger senere, mens der her går to år, inden man får chancen for at spille igen, siger Lars Uhre.

 Han glæder sig dog over, at Uber Cup-debutanter som Line Kjærsfeldt og Lene Clausen tager en masse erfaringer med sig hjem.

 Mændene møder i semifinalen Sydkorea, der besejrede Tyskland uden besvær med 3-0 i sin kvartfinale. Og landstræneren tror på chancen for en finale.

 - Vi er stærke i alle fem kampe, så man skal have god kvalitet for at slå os, siger han.

 Kampen mod Sydkorea spilles først fredag. Verdensmesterskaberne foregår i den kinesiske by Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen i det centrale Kina og som har mere end 8 millioner indbyggere.

Facebook
Twitter