OL-håb er tilbage fra skade og klar til Denmark Open

Det unge danske damesingle-håb Mia Blichfeldt melder sig klar til Denmark Open efter en længere pause fra badminton. Det helt store mål er OL til sommer.

Mia Blichfeldt tabte i kvartfinalen ved VM tidligere i år. Her ses hun i tredje runde af verdensmesterskaberne i Schweiz den 22. august. (Foto: ARND WIEGMANN/Ritzau Scanpix) (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Den største begivenhed i den danske badmintonsæson er undervejs.

Denmark Open finder sted i disse dage i Odense Sports Park, og her er Mia Blichfeldt tilbage på det grønne gulv, efter at hun har holdt en pause fra turneringer med en skade i den ene fod.

- Jeg har haft problemer med min hæl og min svangsene, og jeg var begyndt at tvivle lidt på, om det kunne ende i en længerevarende skade. Så jeg blev enig med trænerne, fysioterapeuten og lægen i Team Danmark om, at jeg lige trak stikket i en periode for at se, om det kunne blive bedre, siger Mia Blichfeldt.

Det har hjulpet den 22-årige sjællænder, der er Danmarks bedst rangerede damesingle.

- Jeg havde ondt i næsten fire måneder i alt, men jeg har ingen smerter nu. Det er virkelig dejligt, og jeg er glad for den beslutning (om at holde pause, red.), siger Mia Blichfeldt.

Klar til comeback

Sidste ketsjerduel i en officiel turnering var til verdensmesterskaberne den 23. august, hvor Mia Blichfeldt fra Solrød Strand imponerede ved at nå kvartfinalen.

Med den gode fornemmelse fra den distancerede VM-turnering i baghovedet ser hun frem mod den forestående turnering.

- Jeg glæder mig vildt meget. Jeg formåede at spille godt og at have en god fornemmelse på banen til VM, og det håber jeg at kunne finde igen.

Men samtidig forsøger den unge badmintonspiller at regulere sine forventninger en smule:

- Jeg har jo været ude næsten seks uger, hvor jeg ikke har trænet optimalt. Det vigtigste for mig er, at jeg ikke har ondt, siger Mia Blichfeldt.

Det bliver heller ikke en let indledning på turneringen for Mia Blichfeldt, der skal op imod thailandske Ratchanok Intanon, der forud for turneringen ligger nummer fem på verdensranglisten.

- Jeg går ind som underdog, og forhåbentlig kan jeg presse hende. Jeg ved ikke, om jeg kan ramme topniveau, men jeg går ind med den indstilling, at der skal kæmpes, siger Mia Blichfeldt.

Mia Blichfeldt efter at have slået indiske Saina Nehwal i tredje runde til VM i Schweiz. REUTERS/Arnd Wegmann. (Foto: ARND WIEGMANN/Ritzau Scanpix) (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Hjemmebanen giver fordele

Denmark Open har eksisteret lige siden 1936 og regnes for at være én af de største turneringer i verden. Sidste år blev damesingle-finalen da også vundet af verdensetteren Tai Tzu Ying fra Taiwan.

Men når danskerne går på banen, har de ifølge Mia Blichfeldt en smule medvind i ryggen:

- Det er mega fedt at spille på hjemmebane. Der er nogle fordele ved det, for det er en lidt mere naturlig hverdag, og der er ikke lige så mange ting, man skal forberede sig på som for eksempel en anden tidszone og madkultur. Og med den support vi får, giver det en anden energi og et par ekstra procent inde på banen, siger Mia Blichfeldt.

Sidste år tabte Mia Blichfeldt i anden runde til Gregoria Tunjung fra Indonesien i tre sæt.

Det store mål: OL

Om ni måneders tid venter OL 2020 i Tokyo, og her er Mia Blichfeldt godt med i forhold til at kvalificere sig, selvom hun ikke er sikret deltagelse.

- Det vil være mit første OL, så det fylder rigtig meget. Man ved godt, at det er et specielt år. Det vil selvfølgelig være kæmpe stort at få lov til at repræsentere Danmark til et OL, siger Mia Blichfeldt.

Netop tanken om et eventuelt OL er også en væsentlig faktor i håndteringen af den skade, hun håber, er et overstået problem.

- Jeg vil selvfølgelig gerne gøre det rigtig godt til Denmark Open, men ser man tilbage på de seneste uger, hvor jeg ikke har trænet så meget, er det vigtigste, at jeg kan holde mig skadesfri, og at jeg ikke får et tilbagefald, siger Mia Blichfeldt og tilføjer:

- Men jeg er selvfølgelig ikke typen, der går på banen for bare at være med. Jeg vil vinde og være med, der hvor det er sjovt, og jeg lægger mig ikke ned, selvom jeg har været skadet. Jeg må kæmpe med det, jeg har, og se, om det er nok, siger Mia Blichfeldt.

Hendes første kamp mod Ratchanok Intanon begynder onsdag.