OL-makker flået fra Fischer: Jeg vil ofre næsten alt for at vinde igen

En brækket fod kostede Joachim Fischer hans mangeårige mixeddoublemakker. En ny fjerpartner skal nu findes. Ambitionen er at vende tilbage til at vinde.

Christinna Pedersen og Joachim Fischer spillede sammen i ni år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Joachim Fischers CV er et af de flotteste i nyere tid i dansk badminton; En OL-bronzemedalje i 2012, to gange VM-bronzemedaljer, to triumfer ved EM, samt 13 Superseries-sejre. Alle med mixeddoublemakkeren Christinna Pedersen.

Men da Fischer ved VM i august brækkede foden, kostede det ham samtidig sin mangeårige makker

Badminton Danmark havde ham ikke længere i planerne til OL i Tokyo i 2020 og flåede Christinna Pedersen fra Fischer og satte hende i stedet sammen med den yngre Mathias Christiansen. 38-årige Fischers badminton-CV så ud til at være skrevet færdigt.

Men i dag, små to måneder efter at Fischer brækkede foden, og karrieren blev kastet ud i tovene, er han på vej tilbage. Ikke kun fysisk, men også mentalt. Han vil tilbage og spille badminton på topplan. Han vil ofre alt - ikke bare for at spille igen, men for at vinde igen.

- Jeg har ikke spillet turneringer bare for at opleve noget, men derimod for at vinde. Og det er heldigvis sket nogle gange, og det vil altid være min motivation, siger Joachim Fischer.

- Nogen vil synes, at det er urealistisk lige nu, men jeg har ikke lagt mig ned, og derfor tror jeg på, at med den energi, jeg kan ligge i det, skal jeg finde en makker, som også er indstillet på at ville ofre næsten alt for, at det kan lykkes.

Lige efter at Fischer brækkede foden, røg han også helt ud af Badminton Danmarks eliteprogram. Det betød, at han end ikke måtte træne med de bedste spillere i Danmark længere.

En beslutning, som i dag er blevet ændret. Fischer og Badminton Danmark er blevet enige om at fortsætte samarbejdet, nu hvor genoptræningen af mixeddoublespillerens fod er begyndt.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen vandt OL-bronze i London i 2012. I Rio røg parret dog ud lige før kvartfinalen. (Foto: Marcelo Del Pozo © Scanpix)

- Det er nemmest at være dér, hvor de bedste spillere er. Og de er derude, og derfor skal jeg kunne træne med de bedste, hvis jeg skal kunne opnå noget, som jeg stadig har ambitioner om. Derfor er jeg glad for at komme tilbage og træne dér, hvor jeg hører hjemme.

Gør det ikke for sjov

Nu mangler han bare en ny makker.

- Jeg har nogle ideer og makkere, som jeg synes, kunne være spændende. Men de ved det dog ikke selv endnu, så jeg vil ikke nævne, hvem det er. Men jeg ser nogle ting, som kunne være interessante, og det er også derfor, jeg har lyst til at give det et forsøg, siger Fischer.

To gange tidligere i karrieren er Joachim Fischer kommet tilbage fra alvorlige knæskader. Erfaringen fra de to skadesperioder giver ham tro på, at han komme tilbage på allerhøjeste plan, præcis som han har gjort før.

Men lykkes det ikke at nå toppen igen, er Fischers badmintonkarriere fortid.

- Så skal jeg nok pakke min taske og forsvinde. Jeg gør det ikke for sjov. Jeg har to børn, som jeg endnu engang skal sætte til side for endnu engang at få det til at fungere. Det har været en alvorlig situation med min fod, og det der skete efterfølgende, så det er ikke for sjov, at jeg vil tilbage og spille badminton.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen var mixeddoublemakkere i ni år.

FacebookTwitter