OL-sølvvinder flytter sin badmintontræning ud af Danmark

Doublespilleren Mathias Boe stopper med at træne med landsholdet ved årsskiftet. Han fortsætter dog karrieren.

Mathias Boe har både vundet VM- og OL-sølv sammen med sin doublemakker Carsten Mogensen. (Foto: Marcelo Del Pozo © Scanpix)

Det har været et begivenhedsrigt døgn for dansk badminton. Først blev Danmark tildelt VM i 2020 og 2023. Så kulminerede konflikten mellem Badminton Danmark og landsholdsspillerne, som nu er udelukket fra at træne.

Nu falder der endnu en bombe.

Mathias Boe, der er en del af den succesfulde herredouble med Carsten Mogensen, stopper nemlig med at træne med det danske landshold fra det nye år.

- Jeg har valgt ikke at være en del af setuppet i Brøndby mere, men vil i stedet prøve mig på egen hånd, siger han til DR Sporten.

Doublespilleren fastslår dog, at der ikke er noget dramatisk i beslutningen, som ikke har noget med den nuværende konflikten med Badminton Danmark at gøre.

- I forbundet er man enten en del af et system, ellers er man ikke, og det er det, jeg har meddelt dem, at jeg ikke ønsker at være mere. Det betyder, at jeg primært ikke må træne derude, får økonomisk støtte eller må bruge fysioterapien og den fysiske træning.

Karrieren fortsætter

Mathias Boe har i flere år været blandt verdens bedste herredouble, hvor han sammen med Carsten Mogensen har vundet OL- og VM-sølv samt All England to gange.

Fredagens udmelding betyder dog ikke, at badmintonspilleren stopper ketsjerkarrieren. I stedet vil han i fremtiden bo og træne i Indien, hvor hans kæreste bor, og i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater, ligesom at han fortsat vil danne makkerpar med Carsten Mogensen.

- Det vil forhåbentlig ikke gøre den store forskel. Vi vil stadig spille de turneringer, vi har spillet hele tiden. Den eneste forskel vil være alt det, man ikke ser på tv, nemlig hvor man primært træner henne, siger.

  • Carsten Mogensen og Mathias Boe måtte i 2012 nøjes med OL-sølv, efter at have tabt herredoublefinalen til kineserne Fu og Cai. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)
  • I 2015 vandt Carsten Mogensen og Mathias Boe All England for anden gang. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)
  • Carsten Mogensen og Mathias Boe i aktion sammen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

- Jeg tror ikke, han (Carsten Mogensen, red.) er ét sekund i tvivl om, at jeg sagtens kan holde mit niveau ved at træne et andet sted, end han gør.

Selvom Boe i fremtiden ikke vil træne med landsholdsspillerne i Danmark, så stiller han sig stadig til rådighed for at spille for landsholdet.

- Der er også andre spillere som har været uden for setuppet, som tidligere stadig har spillet slutrunder. Som udgangspunkt har jeg ikke noget problem i deltage i de holdturneringer, der er.

Vil blive savnet

I Badminton Danmark ærgrer man sig over, at Mathias Boe snart er fortid til træningerne.

- Vi er selvfølgelig kede af, at Boe stopper på elitecenteret, da vi stadig mener, at han tilfører kvalitet til vores træningsmiljø, siger sportschef Jens Meibom i en pressemeddelse.

- I mine øjne er Boe verdens bedste herredoubletaktiker, og hans badmintonviden og -klogskab kommer vi til at savne på træningen.

FacebookTwitter