Overlegen Viktor Axelsen er finaleklar i Dubai

Badmintonspilleren havde ingen problemer mod kinesiske Shi Yuqi. Nu venter en finale i Dubai.

Viktor Axelsen spillede tålmodigt og taktisk mod kineseren Shi Yu Qi, som ikke havde en chance mod danskeren. (Foto: Toru YAMANAKA © Scanpix)

Viktor Axelsen er klar til finalen ved World Super Series Finals i Dubai, der er sæsonfinalen i badminton.

Danskeren var kinesiske Shi Yuqi komplet overlegen i lørdagens opgør, som Axelsen vandt 21-12, 21-8.

Det var anden gang, at de to spillere mødtes i Dubai. Axelsen og Shi Yuqi var i samme gruppe i turneringens indledende fase, og i torsdagens opgør mellem de to spillere trak kineseren sig sejrsrigt ud.

Det var da også kineseren, der tog teten i opgørets spæde fase. Hans korte bolde gav ikke Viktor Axelsen meget at arbejde med. Shi Yuqi kom på 3-0, før Axelsen kom i gang.

Axelsen tog de seks næste point og nød godt af, at kineseren i flere tilfælde løftede bolden ud af banen.

Den danske topspiller viste god tålmodighed i sit spil, og når han indimellem slog igennem, havde kineseren intet modsvar.

Viktor Axelsen bragte sig komfortabelt foran 14-7, og han havde også overskud til at vise fair play, da kampens dommer havde noteret et point for meget til danskeren.

Det betød dog ikke noget for udfaldet af sættet, som Axelsen tog sikkert 21-12. Sættet afsluttede han med elegant vip ved nettet, hvor Shi Yuqi var chanceløs.

Shi Yuqi ville have et par hurtige point til at åbne andet sæt med, men det var bagslag. Kineserens utålmodige spil førte til korte dueller, hvor Axelsen hentede nemme point, og stillingen var hurtigt 8-1 til danskeren.

Men Shi Yuqi gav ikke op. Efter en behandling fik han nogle hurtige point, men Axelsen holdt hovedet koldt.

Godt nok fik danskeren sig en lille forskrækkelse, da han tilsyneladende fik problemer med ryggen.

Men Shi Yuqi vidste godt, at løbet var kørt, og det så ud til, at de sidste bolde bare skulle overstås. Dermed tog Axelsen andet sæt sikkert.

/ritzau/