Pavestolt Axelsen vandt All England i coronaens skygge: 'Det har været surrealistisk'

Viktor Axelsen har forsøgt at holde fokus på badminton i en tid, hvor coronavirusset hærger.

Hør Viktor Axelsen fortælle om sin store sejr.

Ikke siden 1999 har en dansk herresingle betrådt det øverste trin på medaljeskamlen ved All England. Søndag blev der ændret på det.

Efter en suveræn finale kunne Viktor Axelsen hæve armene i triumf med en sejr på 21-13, 21-14 over topseedede Chou Tien Chen fra Taiwan.

Og det er en sejr, der betyder meget for den andenseedede dansker.

- Det er faktisk svært at forstå, for det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg har fulgt med i denne turnering og set klip herfra, siden jeg startede med at spille.

- Det er en af de mest traditionsrige turneringer på touren, så det er specielt, og det betyder enormt meget for mig, at jeg nu har All England på cv'et, sagde en stolt Axelsen til DR Sporten kort efter sin triumf.

Ikke større end VM

Den 26-årige dansker har - udover All England - høstet store triumfer i sin karriere.

Han vandt VM-guld i 2017, sikrede sig en bronzemedalje ved OL året forinden, og samme år vandt Axelsen og resten af det danske herrelandshold den prestigefyldte Thomas Cup.

Og selvom All England er en stor skalp for Axelsen, så vil han ikke vurdere turneringen til at have større betydning end de andre triumfer.

- Jeg har det stramt med at sætte dem op mod hinanden. De rangerer højt alle sammen på hver deres måde. All England er ikke større, men det er ligeså stort som for eksempel VM, siger han.

Viktor Axelsen fejrer sin All England-triumf. (Foto: TIM KEETON © Scanpix)

'Jeg har fulgt retningslinjerne'

Axelsens sejr blev sikret i en tid, hvor mange ligaer og kampe i forskellige sportsgrene er blevet suspenderet på grund af den frygtede coronasmitte. All England er dog blevet spillet efter den oprindelige plan og med haller fyldt med tilskuere.

Danskeren indrømmer da også, at oplevelsen har været surrealistisk. Men for ham har det hele tiden handlet om at have fokus på det, der foregår på banen.

- Det er klart, at der har været meget fokus på det, der foregår uden for banen. Men jeg har fulgt alle retningslinjer fra arrangørerne og regnet med, at de har styr på det. Nu er det overstået, og nu skal jeg se, hvordan det hele står til derhjemme.

Der var 12.000 tilskuere på plads i arenaen for at se finalen med den danske badmintonstjerne. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Hvad tænker du om, at arenaen har været fyldt med tilskuere?

- Det har været fantastisk at spille med tilskuere, men om det er klogt eller ej, det ved jeg ikke. Det er der andre, der er langt klogere end mig omkring dette emne, der kan udtale sig om. Det vil jeg ikke kommentere, siger Axelsen.

Hvordan skal sejren fejres?

- Jeg skal i første omgang lige have et bad, og derefter tager jeg mod Danmark i aften. Og så må vi se, om vi kan fejre det i løbet af de næste dage.

Se højdepunkter fra Axelsens finale herunder:

/ritzau/