Pedersen og Juhl taber finalen ved Japan Open

Den danske damedouble tabte finalen ved Japan Open i badminton, og dermed vandt Danmark én ud af tre finaler.

Christina Pedersen og Kamilla Rytter Juhl kom til finalen i Japan Open, men tabte. (Foto: Robertus Pudyanto © 2015 Robertus Pudyanto)

Det blev ved den ene finalesejr søndag, som Christina Pedersen og Joachim Fischer sikrede Danmark i Super Series-turneringen Japan Open.

Senere søndag kunne den danske damedouble således ikke stille meget op mod det kinesiske par i finalen, som Zhao Yunlei og Zhong Qianxin vandt over Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl med 21-12, 21-16.

Danskerne spillede ikke godt i første sæt og hang efter kineserne, der uden de store problemer kom foran 18-11.

Træt efter finale

Specielt Christinna Pedersen virkede mærket i første sæt efter, at hun tidligere søndag morgen sammen med Joachim Fischer vandt den første danske finale af tre ved Japan Open denne søndag.

Her besejrede Pedersen/Fischer de kinesiske verdensmestrene Zhao Yunlei og Zhang Nan fra Kina med 17-21, 21-18 og 23-21 efter et drama i tredje sæt.

Det fjerdeseedede danske par kunne dog slet ikke finde gearet i første sæt, der endte med kinesisk sejr på 21-12.

I andet sæt kom kineserne hurtigt foran 5-2, og danskerne havde svært ved at finde det niveau, de tidligere har vist. Der blev lavet fejl, og spillet var generelt uden tro og ro. Det blev kinesisk 7-3-føring.

Svære kinesiske server

Langsomt kom danskeren dog bedre med. Det blev 8-8 efter, da kineseren slog en bold ud, og det blev også 10-10, og så tog Pedersen/Rytter Juhl pludselig fra bragte sig foran 15-11, men ved 16-14 smashede Kamilla Rytter Juhl bolden i nettet, og pludselig var det hele tæt igen.

Kineserne kom foran 17-16 og danskerne havde store problemer med kinesernes server, som satte danskerne under pres. Ni bolde i træk vandt kineserne og i andet sæt og sikrede sig dermed sætte 21-16 og dermed finalesejren.

Tidligere søndag lykkedes det heller ikke Viktor Axelsen at vinde sin første finale i en Super Series-turnering, da han var i gang ved Japan Open.

Danskeren tabte i sit fjerde finaleforsøg i sin karriere, og det var den kinesiske legende Lin Dan, der gjorde det af med Viktor Axelsens drømme, da Lin Dan vandt med 21-19, 16-21, 21-19 efter et drama i tredje sæt.

/ritzau/

Facebook
Twitter