PODCAST Rytter Juhl Pedersen: Vi har bestået IKEA-testen

Uanset om det handler om badminton eller at skrue møbler sammen, så fungerer samarbejdet mellem Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, fortæller de i DR Sportens podcast, Illustreret Sport.

Det professionelle og private liv smelter fuldstændig sammen for Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. (Foto: Jacob Panum © DR Sporten)

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen danner par på og uden for badmintonbanen. Så det er nærmest umuligt at skille det professionelle og private liv ad for OL-sølvvinderne, som har været kærester de seneste otte år.

- Vi har fundet ud af, at vi er et sindssygt godt makkerpar, hvad enten vi spiller badminton eller vi skal samle et skab. Hvor andre kan sige "det kan jeg slet ikke med min kæreste". Vi synes, det er det fedeste, for vi er vildt gode til at løse ting sammen, fortæller Christinna Pedersen.

- Når man nærmest bygger et helt kolonihavehus selv, så synes jeg, at IKEA-testen er bestået 1000 gange, supplerer Kamilla Rytter Juhl i 13. udgave af DR Sportens podcast, Illustreret Sport, der har besøgt den succesfulde badmintonduo efter en træning i Brøndby Hallen.

Afhængighed og ærlighed

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev kærester i badmintonmiljøet et års tid før de blev sat sammen som damedouble i 2010.

Det har haft afgørende betydning for, at de kan få det til at fungere både på og uden for banen, mener Christinna Pedersen.

- Var vi kommet fra hver vores studie og blevet kærester og så skulle være sammen hele tiden, så tror jeg, at tilgangen havde været anderledes. Men vi har ikke rigtig prøvet andet, og har derfor været meget bevidste fra start om, at vi er meget afhængige af hinanden, siger hun.

Og det har smittet positivt af, når de er på banen, mener Kamilla Rytter Juhl.

- Vi tør at være ærlige over for hinanden, når vi står i nogle svære situationer. Og den ærlighed tror jeg ikke, man kan få på helt samme måde med en anden makker, siger hun.

Sammen 24-7

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kan godt være sammen i døgndrift i flere uger i træk, når de fx er til turneringer i Asien.

På den måde har de meget til fælles med par, der også driver forretning sammen. Det kan være krævende, og derfor gælder det om at have en åben dialog, betoner Christinna Pedersen.

- Åben munden. Fortæl, hvad du føler eller tænker. Det skulle jeg lære i starten i forhold til den private side af vores liv. Det nytter ikke noget lukke sig inde i sig selv, hvis man er sur eller ked af noget, siger hun og fortsætter:

- Det er ikke sådan, at vi svæver rundt på en lyserød sky hele tiden. Vi kan sagtens være uenige om nogle ting. Men ved at tage det op med det samme, så har vi haft meget små og få konflikter.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen deltager i den kommende uge i Super Series-turneringen China Open. Herefter er det videre til Hongkong, inden sæsonfinalerne i Dubai i december.

Podcast hver anden uge

Illustreret Sport udkommer hver anden uge frem til jul, og tager dig med på et besøg hos en sportspersonlighed til en snak om en begivenhed eller en detaljer, der har haft betydning for karrieren.

I de fire første episoder i 2. sæson kan du møde roeren Fie Udby Erichsen, fodboldtræner Allan Kuhn og bueskytten Maja Jager eller komme med på dopingkontrol med Anti Doping Danmark en tidlig morgen i september.

I første sæson af Illustreret Sport blev det til otte episoder, hvor du kan møde dressurrytteren Cathrine Dufour, den tidligere svømmer Lotte Friis, kajakroeren René Holten Poulsen, golfspilleren Søren Kjeldsen, den tidligere fodboldspiller Bajram Fetai, tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen, håndboldspilleren Jesper Nøddesbo og motorsportslegenden Tom Kristensen.

Alle episoder fra Illustreret Sport kan downloades via din smartphone, iTunes, dr.dk/podcast eller hentes ved blot at klikke her.