Rivalopgør i badmintonfinale: Skovshoved mod decimeret underhund

Efter 48 års guldtørke vandt Skovshoved for første gang DM-finalen for hold sidste år over rivalerne fra Team Skælskør-Slagelse. I aften er der revanche.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er sammen med resten af Skovshoved-holdet favoritter til DM-titlen. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Mandag aften bliver der spillet badmintonfinale for hold mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse (TSS).

Først så det ud til at blive en meget lige finale mellem de to hold, men efter et afbud fra den spanske VM- og OL-guldvinder Carolina Marin, der spiller damesingle for TSS, er favoritværdigheden tippet over til Skovshoved.

En favoritrolle Skovshoved-holdet ikke har været vant til at påtage sig, på trods af at holdet består næsten udelukkende af danske landsholdsspillere.

Det er sjette sæson i træk, at Skovshoved er i DM-finalen, men i fem år har de måttet nøjes med sølvmedaljer. Lige indtil sidste års finale.

Efter 48 år uden guldmedaljer kunne Skovshoved endelig kalde sig for danske badmintonmestre efter DM-finalen i 2017 med en sejr over TSS.

- Vi har leveret meget godt i alle finaler, vi har bare ikke haft det held, der skulle til. Det fik vi så endelig sidste år. Det har noget at gøre med, at holdet spiller bedre og bedre sammen. Det tager bare sin tid, siger Skovshoveds træner Henrik Rohde.

Rivalopgør

Efter sidste års sejr, har Skovshoved-holdet fået mere ro på. Nu skal de igen kæmpe mod TSS om det danske mesterskab.

Skovshoveds træner Henrik Rohde sammenligner aftenens finale med et opgør mellem Brøndby og F. C. København.

- Det betyder selvfølgelig mere at slå vores rivaler fra Team Skælskør-Slagelse. De har længe haft taget på os, derfor betød det også ekstra meget, at vi vandt over dem i sidste års finale, siger han.

Og i aften har de altså chancen igen.

Afbuddet fra verdensstjernen Carolina Marin har dæmpet håbet for Steen Pedersen, der er sportschef i Team Skælskør-Slagelse.

- Vi er meget lidt optimistiske. Før afbuddet var vi underdogs, nu er vores chancer endnu mindre. Men vi håber stadig, at vi kan gå ind og give tilskuerne nogle gode og underholdende kampe, siger han.

Du kan følge med i DM-finalen for hold i aften i Liga på P3.

Kampen kan ses på TV2 Sport fra kl. 19.50.

Facebook
Twitter