Skal reglerne ændres i badminton? Viktor Axelsen kræver, at spillerne bliver hørt

Det Internationale Badmintonforbund skal igen tage stilling til, om der fremover skal spilles til 11 i stedet for 21.

Skal reglerne ændres i badminton? Det er det store spørgsmål netop nu. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

11 eller 21?

Det er det store spørgsmål i badminton netop nu.

Poul-Erik Høyer, der er præsident i Det Internationale Badmintonforbund, har længe ønsket at få reglerne ændret, så der fremover skal spilles fem sæt til 11 point i stedet for de nuværende tre sæt til 21 point.

Allerede i 2018 forsøgte han at få beslutningen stemt i gennem på det internationale forbunds generalforsamling, men her blev tommelfingeren vendt nedad.

Den 22. maj skal de internationale forbund så tage stilling til spørgsmålet igen ved årets generalforsamling.

Men spillerne bliver ikke hørt til spørgsmålet, selvom det er dem, der skal spille efter de nye regler, hvis de bliver vedtaget. Og det undrer den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen, der mandag skrev på Facebook:

- Lige nu går det hele gennem forbundene. Spillerne får ikke lov at stemme om den store beslutning om pointsystemet.

- Selv vores præmiepenge bliver i første omgang sendt til forbundene, inden de bliver givet videre til spillerne. Det er ikke sådan, det skal være.

Tager lang tid at tilpasse sig

Poul-Erik Høyers argument for at få ændret reglerne er, at sporten på den måde undgår at blive for konservativ, men i stedet bliver mere publikums- og seervenlig i fremtiden.

- Mit forslag handler om at gøre badminton mere spændende og øge underholdningsværdien for både interessenter og fans.

- Det skal introduceres efter OL og PL. Derfor er jeg fortrøstningsfuld i forhold til, at tidspunktet er bedre valgt nu, end det var ved den seneste afstemning, sagde han til Reuters lørdag.

Argumenter, som Danmarks næstbedste herresingle, Anders Antonsen, godt kan følge.

- Jeg tror, at jeg ville vælge at spille til 11 point.

- Det kan give flere højdepunkter, fordi vi kommer lidt tættere på afslutningen lidt hurtigere. På den måde tror jeg, at publikum får en følelse af, at hvert point tæller lidt mere.

Poul-Erik Høyer har været præsident i det internationale forbund siden 2013. I 1996 vandt han OL-guld i herresingle. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Men det kommer naturligvis til at få indflydelse på spillet, hvis reglerne bliver ændret, siger Antonsen.

Og uanset tidspunktet, så kommer det til at tage lang tid, før spillerne har indordnet sig, siger Malaysias bedste spiller i herresingle, Lee Zii Jia.

- Kommer der en ændring, så bliver vi selvfølgelig nødt til at acceptere det, fordi det kommer fra det internationale forbund. Det er ude af vores hænder.

- Så må vi forsøge at tilpasse os. Men de nye regler kommer til at ramme os alle, og jeg tror det kommer til at tage rigtig lang tid at blive vant til det.

Derfor lyder appellen fra Danmarks bedste badmintonspiller, at der som minimum skal tages en dialog om den potentielt store ændring, før der bliver stemt til maj.

- Jeg er sikker på, at alle spillerne – mig selv inklusiv – er meget glade for det store arbejde, som forbundene gør for os. Men nu er det tid til, at vi i sporten må rejse os, så vi kan arbejde sammen. Alle sammen. Det vil være bedst for alle, skriver Viktor Axelsen på Facebook.

For at regelændringen kan blive vedtaget, kræver det, at totredjedele af medlemmerne i det internationale forbund stemmer for.

Forslaget blev også nedstemt i 2014, mens der i 2018 var 129 ud af 252 stemmer, der ville have regelændringen vedtaget.

I 2018 stemte Badminton Danmark for forslaget, og de er som udgangspunkt også positivt stemt denne gang.

Mandag tager de stilling til, hvor de vil placere deres stemme den 22. maj.

DR Sporten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Poul-Erik Høyer.

FacebookTwitter