Skovshoved: Aflysning af badmintonfinale er en skandale

Skovshoveds træner tror aldrig, at DM-finalen i badmintonligaen bliver afviklet efter forbundets aflysning.

Christinna Pedersen er blevet hovedperson i aflysningen af ligafinalen. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Der bliver nok aldrig fundet en vinder af badmintonligaen i denne sæson.

Sådan lyder vurderingen fra Skovshoved-træner Henrik Rohde, efter at Badminton Danmark med kort varsel har aflyst torsdagens DM-finale mellem Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse.

Badmintonforbundet har aflyst guldkampen, da der er opstået en tvist om, hvorvidt Skovshoved må benytte landsholdsspilleren Christinna Pedersen.

- Det er en total skandale.

- Jeg tror aldrig, at finalen bliver spillet, siger Henrik Rohde.

- Topspillerne har et stramt program, og de skal videre til Østen nu. De skal videre i teksten og gøre sig klar til sommerens OL, så jeg tror ikke på, at man kan presse en DM-finale ind, siger Skovshoved-træneren.

- Det er et helt års arbejde, som vi kan proppe direkte i toilettet. Nu får vi et efterspil med vores sponsorer, og vi har indkaldt dem og vores medlemmer til et møde i morgen (torsdag, red.), siger han.

Tirsdag aften deltog Henrik Rohde i et møde med Badminton Danmark og Team Skælskør-Slagelse, der havde nedlagt protest, da Christinna Pedersen figurerede på Skovshoveds holdkort til torsdagens finale.

Forbundet har dummet sig

Badmintonstjernen måtte ifølge forbundets regler ikke stille op i DM-finalen, fordi hun i denne sæson har deltaget i mere end én klubturnering uden for Europa.

Skovshoved insisterede dog på at bruge Christinna Pedersen, da klubben mener, at Badminton Danmark har givet hende dispensation til at deltage i to klubturneringer uden for Europa - i Malaysia og Indien.

- Vi har fået en dispensation af hovedbestyrelsen i Badminton Danmark. Den har vi på skrift, så vi har fået en dispensation fra højeste sted, siger Henrik Rohde.

- Skælskør kendte ikke til, at vi havde fået den mail fra forbundet, og jeg kunne på mødet mærke på Skælskør, at de var klar til at trække deres protest. Jeg tror, at de bare ville give forbundet en lærestreg.

- Jeg tror, at Skælskør ville have forbundet til at undskylde, men ikke, at de ønskede en aflysning af finalen.

- Men Badminton Danmark dummede sig, da de tre kvarter efter mødet sendte en pressemeddelelse ud med aflysningen.

- Hvis forbundet havde været lidt smarte, havde de ringet klubberne op og gives os en times tid til at tænke, og så var jeg ret sikker på, at Skælskør havde trukket protesten, vurderer Skovshoved-træneren.

Henrik Rohde forklarer, at Skovshoved på mødet ville have Team Skælskør-Slagelse til at trække protesten tilbage. Men efterfølgende gav man sig på det punkt, så finalen kunne spilles trods en uafklaret protest.

- Det blev vi enige om af hensyn til tilskuere og sponsorer. Vi rammer jo mange uskyldige mennesker i det her, og det har vi det dårligt med, siger Henrik Rohde.

Badminton Danmark valgte at aflyse finalen, da man ikke følte sig sikker på, at finalen ville blive afviklet på et sportsligt forsvarligt niveau.

/ritzau/