Skuffet Jonassen ser frem mod hårde VM-kvartfinaler

Kenneth Jonassen vil ikke dvæle ved torsdagens resultater ved VM i badminton, hvor Danmark kun fik tre sejre ud af otte mulige.

Kenneth Jonassen ser frem mod fredagens kvartfinaler. AFP PHOTO / Johannes EISELE (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det var en torsdag, der ikke helt levede op til forventningerne for den danske badmintonlandstræner, Kenneth Jonassen.

Fra sidelinjen i Kina kunne Jonassen nemlig se hele otte kampe med dansk deltagelse, men blot tre kampe faldt ud til dansk fordel.

Viktor Axelsen klarede sig forbi Ng Ka Long Angus fra Hongkong, mixeddoublen med Christinna Pedersen/Mathias Christiansen vandt over Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai, mens herredoublen med Mads Conrad/Mads Kolding slog Liao Min Chun/Su Ching Heng fra Kinesisk Taipei (Taiwan).

Inden ottendedelsfinalerne havde Kenneth Jonassen regnet med at se dansk deltagelse i fem kvartfinaler, og derfor var landstræneren heller ikke tilfreds med udfaldet.

- Overordnet set er jeg skuffet. Jeg synes, vi havde gunstige lodtrækninger, men vi var ikke i stand til at leve op til vores bedste niveau i de kampe, vi taber. Anders Antonsen leverer rigtig flot i to sæt mod Kento Momota, men han var heller ikke en af dem, der var favorit til at gå videre, siger Kenneth Jonassen, der også mistede et kort i Hans-Kristian Vittinghus, da han tabte til Sai Praneeth fra Indien i to sæt.

- Vores modstandere havde læst godt på lektien, men jeg bruger ikke mange flere ressourcer på nederlagene, nu handler det om at se fremad, siger Jonassen.

Hård kinesisk modstand venter

Fredag morgen dansk tid venter kvartfinalerne så for de resterende danskere, og der er en speciel kamp i vente.

Den forsvarende verdensmester, Viktor Axelsen, skal nemlig op mod kinesiske Chen Long, som han har mødt 12 gange i karrieren, og blot slået to gange. Netop det præsterede han dog at gøre i semfinalen ved VM i Glasgow sidste år.

Dengang var den kinesiske hjemmebanehelt dog ikke i samme form, som tilfældet er nu.

- Selvfølgelig kan Viktor bruge, at han har slået Chen Long før, men det her er en helt anden Chen Long, som oven i købet er på hjemmebane, og med den form, han har vist hidtil, så er der ingen tvivl om, at han er tilbage på højeste niveau, siger Kenneth Jonassen.

Men Viktor Axelsen er ikke den eneste, som kommer til at møde hård, kinesisk modstand.

Også Mads Kolding og Mads Conrad får hænderne fulde, når de skal op mod de forsvarende verdensmestre, Liu Cheng og Zhang Nan.

- Primært skal Mads og Mads tro på dem selv og deres evner. Kan de vise deres spil fra Thomas Cup, så er de farlige for enhver. De har set gode ud og har håndteret deres modgang godt, så det bliver spændende at se dem, siger Kenneth Jonassen.

Christinna Pedersen/Mathias Christiansen møder Zhang Nan og Li Yinhui i mixeddouble.

Facebook
Twitter