Sponsorkrigen fortsætter: Mixed double nægter at spille sammen

Badmintonspillerne Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding stiller ikke op sammen i Australia Open på grund af sponsoruenigheder.

Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl spiller ikke sammen ved Australia Open. (© Scanpix)

Det er ikke mere end to uger siden, at den såkaldte "småkagesag" i dansk badminton blev løst.

Fem udelukkede spillere vendte tilbage på landsholdet efter at have siddet udenfor i knap en måned på grund af sponsorkonflikt mellem spillernes individuelle sponsor, Kjeldsen Cookies og forbundets kollektive aftale med småkageproducenten Danisa.

Men sponsorkonflikten er langt fra overstået endnu.

Mixeddoublen Camilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding stiller nemlig ikke op sammen ved turneringen Australia Open på grund af uenigheder om deres sponsorer.

Det bekræfter sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, over for DR Sporten.

- De har diskuteret de reklameforhold, de har. Og de har ikke været helt enige om, hvordan man kommer videre i det her, og det har så betydet at de ikke spiller sammen i Australien, siger Finn Trærup-Hansen.

Kjeldsen og Danisa i clinch igen

Kamilla Rytter Juhl var én af de fem spillere, der blev smidt af landsholdet i sidste måned, fordi hendes personlige sponsor, Kjeldsen Cookies, ikke vil lade hende stille op i forbundets kollektive sponsor, småkagekonkurrenten Danisa.

Og netop Danisa er på trøjen hos mixed double-makkeren Mads Pieler Kolding, og det har altså betydet, at de to ikke vil spille sammen ved turneringen i Australien.

- Det beklager vi, og det er selvfølgelig ærgerligt, hvis sponsorater skal få nogen betydning for den satsning, som Badminton Danmark har lagt omkring den konstellation, siger Finn Trærup-Hansen.

Spillerne skal selv løse konflikten

Forbundet har ingen indflydelse på spillernes personlige sponsorater og kan derfor ikke gøre meget ved konflikten mellem Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding.

Men sportschefen håber på, at Australia Open bliver den eneste turnering, hvor mixed doublen ikke kan spille sammen.

- Lad os nu se, om det også bliver ved med at være sådan. De to ved godt, de har en opgave sammen her, og det arbejder de på, siger Finn Trærup-Hansen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Kamilla Rytter Juhl eller Mads Pieler Kolding.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk