Sportschef: Mogensen-situation lægger dæmper på guld-glæde

Det har været svært at glæde sig over de to vundne europamesterskaber, erkender Finn Trærup.

Carsten Mogensen får ikke lov til at rejse hjem med resten af det danske landshold. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Glæden var kortvarig for de danske landshold, da det blev en realitet, at både mændene og kvinderne havde sikret sig guld ved EM i badminton for hold.

For når EM er overstået, venter den barske virkelighed, som de danske spillere har været en del af på tætteste hold de seneste dage.

Situationen omkring Carsten Mogensen har været hård for de danske spillere, som har måtte kæmpe for at holde fokus på spillet på banen, og derfor var glæden til at tage og føle på, efter EM-guldet blev sikret lørdag.

- Carsten Mogensen fylder selvfølgelig meget, og det har lagt en dæmper for glæden over guldet. Det er sådan, at når kampen er på, er der noget at koncentrere sig om, men når man så ikke spiller, kan man falde tilbage til de tanker og bekymring om, hvordan det går med ham, siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, i LIGA på P3.

Må blive i Rusland

Det danske landshold vender hjem til Danmark mandag, men Carsten Mogensen får ikke lov til at rejse sammen med holdkammeraterne.

Han er stadig indlagt på hospitalet, og der går stadig et stykke tid, før det er forsvarligt at flytte ham.

- Carsten bliver her i en uge, og jeg bliver her og hjælper familien med at organisere tingene. Der kommer til at gå en hel del dage, før han vender hjem til Danmark.

Der skal i stedet arbejdes med genoptræning for den 32-årige danske spiller.

- Han er ude af operationen og stabil, og nu går opgaven lidt på at bringe ham tilbage til hverdagen igen.

- Han skal lære at sidde og lære at bruge benene, men lægerne er meget tilfredse med den måde, han har tacklet tingene på og den måde, han har reageret på. Så vi har al mulig grund til at være positive omkring hans situation.

Carsten Mogensen blev indlagt torsdag efter at være besvimet, hvorefter han blev opereret for en hjerneblødning.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve