Stolt Viktor Axelsen triumferer endelig på hjemmebane: 'Et stort flueben, der bliver sat'

Mens de badmintonspillere Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen tabte deres finale ved Denmark Open, vandt Viktor Axelsen sin.

Viktor Axelsen triumferede på hjemmebane, da han i dag besejrede Kento Momota i Denmark Open-finalen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

Verdensmester, europamester, olympisk mester og nu også vinder af den danske badmintonturnering Denmark Open.

Viktor Axelsens pokalskab, der også tæller en All-England-titel, er efterhånden fyldt med nærmest alle store titler, man som badmintonspiller kan komme i tanke om.

Og i dag sikrede hjemmebanefavoritten sig den samlede sejr i den danske badmintonturnering, da han i finalen slog japanske Kento Momota.

- Jeg føler mig rigtig glad og stolt. Det var en af de fedeste kampe i min badmintonkarriere, siger Viktor Axelsen.

Før opgøret på dansk grund havde verdensetteren Momota vundet 14 af 15 møder med den olympiske mester - og danskeren havde endda ikke smagt sejrens sødme mod japaneren i de seneste 13 forsøg.

Endelig at kunne sejre over japaneren - og så endda på hjemmebanen i Odense - har derfor særlig betydning for den danske badmintonspiller.

- Det betyder enormt meget for mig at spille mod Kento Momota i en fyldt Odense Idrætshal. Det er fuldstændig fantastisk.

- Der er selvfølgelig noget symbolsk i det her. Det er min hjemmebane, det er her, jeg kommer fra, og det er her, jeg har trænet i mine ungdomsår. Det er et stort flueben, der bliver sat ud for en vigtig turnering for mig.

Du kan se hele interviewet med den danske badmintonspiller i videoen herunder.

Opbakningen til danskeren fejlede ingenting undervejs, og i i tredje sæt var det nærmest umuligt at overhøre de mange'Viktor, Viktor, Viktor'-tilråb fra de fremmødte tilskuere.

Den sublime opbakning gik da heller ikke ubemærket hen hos den nykårne Denmark Open-vinder.

- Jeg havde gamle klubkammerater, venner og familie på lægterne, det betyder selvfølgelig en helt masse.

- Det har været en fuldstændig fantastisk kulisse hele ugen igennem. Der har næsten været fuldt, hver gang jeg har spillet. Det har været en kæmpe stor oplevelse ikke kun i den her uge, men også i sidste uge i Aarhus, og jeg er dybt taknemmelig for al den opbakning, jeg har fået, siger Viktor Axelsen.

Dansk duo mødte overmagten i finalen

Ligesom landsmanden Axelsen skulle den bedste danske herredouble, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, også svinge ketsjeren i Odense i dag.

Helt lige så meget held i sprøjten havde de dog ikke i deres finale.

Danskerne kæmpede bravt, men måtte i sidste ende se sig slået af japanske Yugo Kobayashi og Takuro Hoki, der var bedst på dagen. Foran hjemmebanepublikummet tabte de således med 18-21, 12-21 i set.

- Jeg er selvfølgelig skuffet lige nu. Jeg havde drømt om den her finale i rigtig, rigtig lang tid, og at vi kunne stå der, var selvfølgelig fantastisk. Men jeg havde også håbet, at vi kunne ramme lidt tættere på vores topniveau, siger Kim Astrup.

Den useedede japanske duo vandt de første fire point uden modsvar og dominerede generelt opgørets begyndelse. Ottendeseedede Astrup og Skaarup Rasmussen kæmpede sig tilbage, men Hoki og Kobayashi lurede, at danskerne stod langt fremme ved nettet og tog første stik efter mange lange dueller.

Den hårde kamp ved nettet fortsatte i andet set. Hoki og Kobayashi trak dog hurtigt fra danskerne og var taktisk ovenpå i anden halvdel af finalen.

Kim Astrup synes, det var hårdt at skulle blive ved med at tro på gulddrømmen i en finale, hvor den japanske duo var ovenpå i størstedelen af tiden.

- De giver os ikke en lillefinger i dag. De spiller blændende hele kampen igennem, og jeg synes egentlig, at vi prøver at bide os fast, men det er som om, vi ikke helt kan trænge igennem.

Du kan se hele interviewet med den danske badmintonspiller i videoen herunder

Men selvom det ikke endte med guld, vil Kim Astrup aldrig glemme 2021-versionen af Denmark Open.

- Det er vores bedste Denmark Open nogensinde. At kunne stå i en finale i en Super 1000-finale, så er man dygtig. Der er mange ting, der er gået op i en højere enhed for Anders og jeg i den her uge.

- Men at spille derinde foran en fyldt arena, det er noget, jeg kommer til at savne, siger Kim Astrup.

Hans makker Anders Skaarup Rasmussen kunne ikke udtale sig, fordi han straks efter kampen måtte haste til Roskilde, hvor hustruen var gået i fødsel.

Selvom det ikke blev til en plads øverst på podiet, var der plads til smil på læben hos den danske herredouble, da de fik overrakt deres sølvmedaljer. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)
FacebookTwitter