Talentet Line udvikler sig hurtigere end Baun og Martin: Følger allerede med asiaterne

Det 18-årige badmintontalent Line Christophersen var søndag den første kvindelige europæer siden 1992 i en ungdoms-VM-finale.

Fra venstre: Camilla Martin, Tine Baun og Line Christophersen.

Du har sikkert hørt om Tine Baun. Hvis ikke, så må Camilla Martin i hvert fald få en klokke til at ringe?

De to er nyere tids vel nok bedste danske kvindelige badmintonspillere, der med sejre i de allerstørste turneringer på den internationale scene blev kendte langt ud over de danske grænser.

Men tør man sige det? Måske kan dansk badminton have en ny kvinde, der med tyngde og troværdige skridt kan træde i Baun og Martins dybe fodspor.

Hun hedder Line Christophersen, og søndag blev hun den første kvindelige europæer siden 1992 i en ungdoms-VM-finale. En finale, hun dog tabte til Goh Jin Wai fra Malaysia i to sæt.

- Jeg er virkelig glad for min præstation. Det er begyndt at gå op for mig nu, hvor godt det egentlig er at komme hjem med en sølvmedalje. Det er det største, jeg har oplevet i min karriere, siger hovedpersonen selv og bliver suppleret af talentudviklingschefen i Badminton Danmark, Bo Ømosegaard:

- Det er kæmpestort og et flot resultat. Vi ved, at Line har niveauet, det handler bare om at få alting til at spille mod så gode modstandere, som hun mødte til VM.

Kan spille op med asiaterne

Der er dog én stor forskel på Line Christophersen og legenderne Baun og Martin.

Tine Baun vandt først sin første internationale turnering som 28-årig, da hun vandt Japan Open. Efterfølgende blev det også til sejre i Korea Open, i Malaysia Open i to omgange og tre gange ved All England (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2017) (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

For mens de to sidstnævnte først slog igennem i slutningen af tyverne, er 18-årige Christophersen allerede på højde med de bedste asiatiske talenter. Og det lover godt for fremtiden.

- Det er hendes træningsindsats og flid, der har skabt det her resultat. Med hendes indstilling er mulighederne for, at hun ikke bare bliver en af de bedste blandt U19spillerne, men også senior-spillerne virkelig til stede.

I Asien bliver badmintontalenterne allerede fra en tidlig alder udsat for intensiv træning i store mængder. Herhjemme øges træningsmængden for de bedste unge badmintonspillere gradvist, efterhånden som de bliver ældre. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at danske badmintonspillere først for alvor slår igennem, når de er midt i tyverne.

Men Line Christophersen træningsiver har bragt hendes udviklingskurve helt på højde med sine jævnaldrende asiatiske badmintontalenters.

- Hendes spidskompetencer er hendes speed, fysik og hendes kampvilje. At Line allerede ligger så langt fremme i forhold til asiaterne, giver os virkelig tro på, at hun kan slå dem som senior, siger talentudviklingschefen i Badminton Danmark, Bo Ømosegaard

Fra starten af 2019 vil Line Christophersen begynde at spille som senior.

Facebook
Twitter