Tre nomineret som årets badminton-spiller

Peter Gade, Tine Rasmussen og U19-Europamester Karina Jørgensen er nomineret til titlen som "Årets Badmintonspiller 2007."

Danmarks Badminton Forbund har offentliggjort de nominerede spillere til titlen som "Årets Badmintonspiller 2007".

Kandidaterne er Peter Gade, Tine Rasmussen og U19-Europamester Karina Jørgensen, og en af de tre kan se frem til at få overraskt prisen af kulturminister Brian Mikkelsen i forbindelse med Copenhagen Masters mellem jul og nytår.

Han står for overrækkelsen fredag den 28. december klokken 19 i Falconer Salen på Frederiksberg i København. Med titlen følger 10.000 kroner.

Årets kandidaterPeter Gade afsluttede 2006 med en sejr i Copenhagens Masters, og indledte også 2007 i suveræn stil, da han vandt den allerførste turnering i den nye Super Serie. Sejren i Malaysia Open blev ekstra bemærkelsesværdig af, at Peter Gade op til turneringen var indlagt på et hospital i Kuala Lumpur og bogstaveligt talt gik direkte fra sygesengen til badmintonbanen.

Vel hjemme i Danmark igen vandt Peter Gade det danske mesterskab i herresingle med en finalesejr over Kenneth Jonassen, og den snart 31-årige nåede dermed op på syv DM-titler. Desuden er han firedobbelt Europamester og tidligere nummer et på verdensranglisten, hvor han i øjeblikket er den bedste europæer som nummer fem.

Tine Rasmussen

vandt alle sine kampe ved VM for hold i juni, men 2007 vil først og fremmest blive husket for sejren i Super Serie-turneringen Japan Open i september. Her lykkedes det hende at sætte fem kineseren på plads på vej mod sejren.

Karina Jørgensen

var der store forventninger til, da hun sidste år fik overrakt Nordea Invest Pigetalentpris på 25.000 kroner. I påsken understregede hun, at satsningen på hende er helt rigtig. Danmark har ikke vundet guld i damesingle ved EM for juniorer siden Mette Sørensen i 1993, men det nulstillede Karina Jørgensen, da hun besejrede englænderen Michelle Cheung 13-21, 21-12, 24-22 i finalen i Saarbrücken.

19-årige Karina Jørgensen har nu også taget hul på sin internationale seniorkarriere med en finaleplads i Cyprus International i oktober som sit hidtil bedste resultat.

Tidligere vindere

2002 - Camilla Martin 2003 - Jonas Rasmussen og Lars Paaske 2004 - Jens Eriksen 2005 - Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl 2006 - Jens Eriksen og Martin Lundgaard

Facebook
Twitter