Tungt ansvar hviler på damedouble forud for hold-VM

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kommer til at spille en vigtig rolle, når Danmark jagter medaljer ved Surdiman Cup.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen får en nøglerolle ved Surdiman Cup. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Det danske badmintonlandshold rejser i dag til Australien, hvor de skal spille VM for hold.

Turneringen, hvis officielle navn er Sudirman Cup, er for miksede hold med både mænd og kvinder.

Skal Danmark have medaljer, kræver det at forhåndsfavoritterne lever op til værdigheden, og blandt dem er damedoublen og OL-sølvvinderne Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Landstræner Kenneth Jonassen lægger ikke skjul på, at forventningerne til de to er store.

- De er ekstremt vigtige. De har niveauet, og de har rutinen, og vi forventer, at de kan være med til at spille os frem til de afgørende kampe, siger han.

De to hovedpersoner lader sig ikke mærke af det pres, som landstræneren lægger på dem.

- Vi føler et stort ansvar, og vi er også glade for at blive påduttet et stort ansvar herhjemme fra af den sportslige ledelse. Der er jo ikke andre damedoubler udtaget, så vi ved godt, at det er os, der skal ud og præstere, siger Christinna Pedersen.

Vil kopiere herrernes triumf

Danmarks bedste resultat ved Sudirman Cup er to sølvmedaljer i 1999 og 2011.

Nu håber den danske damedouble, at de kan være med til at tage skridtet videre og kopiere den succes, som de danske badmintonherrer oplevede ved sidste års Thomas Cup, hvor de vandt guld.

- Det var fedt at se, hvordan et hold præsterer bedst, når man står sammen og støtter hinanden. Så det er noget, vi vil prøve at tage med og skabe den samme stemning, som drengene havde, siger Kamilla Rytter Juhl.

Danmark er i gruppe med Indien og Indonesien, og turneringen begynder den 21. maj.

Det danske hold ved Sudirman Cup består af følgende spillere: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer, Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen.

Facebook
Twitter