Unge Antonsen sejrer sikkert i debut ved badminton-VM

Den 20-årige danske badmintonspiller fik en fin debut ved VM og møder tidligere VM-bronzevinder. Også Emil Holst er videre.

Anders Antonsen havde ikke problemer med at spille sig videre ved VM. (Foto: Andy Buchanan © Scanpix)

Anders Antonsen fik mandag aften en god start på VM i badminton i Glasgow.

Den danske VM-debutant, der er seedet 14 i herresingle, besejrede i første runde tyske Fabian Roth med cifrene 21-15, 21-16.

20-årige Anders Antonsen var ovenpå i hele første sæt, og fra stillingen 5-5 rykkede danskeren fra tyskeren med otte point på stribe.

Det formåede Fabian Roth ikke at svare igen på, men i andet sæt kom verdensranglistens nummer 36 bedre med.

Anders Antonsen kom ganske vist hurtigt foran 4-0 i andet sæt, men tyskeren kom tilbage og kom foran 12-11 efter at have vundet fem dueller på stribe.

Så strammede danskeren igen grebet og sejrede sikkert.

I anden runde skal Anders Antonsen møde indoneseren Tommy Sugiarto, der lige som Fabian Roth er useedet.

Tommy Sugiarto, der er nummer 30 i verden, har dog tidligere ligget højere på verdensranglisten, og i 2014 vandt han bronze ved VM i Ballerup.

Også Emil Holst er klar til næste runde i Glasgow, efter han vandt i to sæt over over svenskeren Felix Burestedt med 21-13,21-8. Hans-Kristian Vittinghius og Viktor Axelsen spiller begge tirsdag.

Eneste danske nederlag på førstedagen ved VM ramte damedoublen med Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby, der tabte til et taiwanesisk par.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk