Verdensmesteren og debutanten skal forsvare Thomas Cup-guld

De danske badmintonspillere er klar til at kæmpe med om guldet ved Thomas Cup i Bangkok.

Viktor Axelsen rejste onsdag sammen med sine danske holdkammerater til Thomas Cup. Foto: JANE BARLOW/Ritzau Scanpix (Foto: JANE BARLOW © PA Wire)

Onsdag morgen var rejsedag for de danske badmintonspillere, der er udtaget til Thomas Cup - også kaldet VM for hold.

Turen går til Bangkok, hvor danskerne skal forsøge at forsvare den titel, som de i 2016 vandt ved at slå Indonesien 3-2 i finalen.

Landstræner for Danmark, Kenneth Jonassen, er før turneringen ikke i tvivl om sit holds kvaliteter. Det danske hold ser umiddelbart bedre ud end i 2016, men det gør modstanderne til gengæld også, og derfor bliver det en svær opgave for danskerne i Bangkok.

- Vi vil gøre alt for at forsvare titlen, men der er mange hold, som kommer med et stærkt line-up. Jeg vil ikke sige, at vi er en af favoritterne, men vi har før bevist, at vi kan vinde, så mon ikke vi har en chance, siger Kenneth Jonassen, der peger på Kina, Indonesien og Japan som de tre store, Danmark skal gå forbi, hvis det skal blive til guld igen.

- Vi skal ramme topniveauet i de rigtige kampe, og så skal vi forvente, at alle byder ind og kan håndtere modgang. Vi er ærgerlige over, at Carsten Mogensen ikke er med, men de andre hold ved, hvad vi står for, så det bliver rigtig svært, siger Kenneth Jonassen.

Axelsen bliver testet

En af kardinalpunkterne for dansk succes bliver, om Viktor Axelsen kan følge op på den form, som for en lille måned siden sikrede ham EM-guld.

Efterdønningerne efter en ankeloperation ser dog ikke ud til at hæmme danskerne, siger landstræner Kenneth Jonassen.

- Det er absolut målsætningen, at Viktor skal ramme topniveauet. Han har set godt ud under træningen, og nu skal han op mod verdens bedste, så jeg er fortrøstningsfuld. Viktor har også noget pondus i bagagen, så de andre vil være nervøse for at møde ham, siger Kenneth Jonassen.

Hovedpersonen selv, Viktor Axelsen, glæder sig da også til at komme på gulvet. Hvor formen er, er svært at sige, men topniveauet ligger ikke langt ude i fremtiden for den forsvarende verdens- og europamester.

- Jeg har en god følelse efter EM, så jeg glæder mig til at blive testet. Det er altid fedt at spille for det danske landshold, så forhåbentligt kan jeg ramme mit topniveau, siger Viktor Axelsen.

Debutant skal byde ind

Med på det danske Thomas Cup-hold er for første gang også den unge aarhusianer, Anders Antonsen.

21-årige Antonsen er den næstbedste dansker på verdensranglisten, hvor han indtager 16. pladsen. Derfor er han også andensingle til turneringen efter Viktor Axelsen, og den forsvarende danske mester håber på, at han kan bevise sit værd.

- Jeg håber, at jeg kan gøre en forskel. Vi ligger rigtig tæt os herresingler imellem, og det er lidt uvist, hvem der spiller hvad, så det handler om at være klar, når jeg bliver sendt i ilden. Jeg har sommerfugle i maven, og hvis jeg bliver sat i kamp vil jeg gøre alt for at lave en god præstation, siger Anders Antonsen.

Danskerne spiller første kamp mandag den 21. maj mod Algeriet. Derefter gælder det Rusland og Malaysia.

Facebook
Twitter