'Vi er blandt de bedste i verden': Nyt trofæ giver badmintonstjerner tro på OL-succes

Weekendens sejr i Hongkong er endnu et bevis på, at herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen er i storform.

Kim Astrup og Anders Skaarup fortsætter storformen og sikrede sig søndag endnu en turneringssejr. (Foto: © Peter PARKS, Ritzau Scanpix)

Flyveren hjem fra Hongkong holder egentlig stille, men Kim Astrup svæver stadig rundt i de højere luftlag.

Sammen med Anders Skaarup Rasmussen vandt han Super 500-turneringen i Hongkong som den første danske herredouble siden 1985, og den slags giver vinger.

- Vi har fået noget selvtillid og tro på, at vi er blandt de bedste i verden, siger Kim Astrup til DR Sporten.

Den danske herredouble, som er nummer ni på verdensranglisten, har de seneste par måneder brilleret på badmintonbanen.

Herunder kan du se og høre Kim Astrup fortælle om OL-drømmene på flyet hjem fra Hongkong.

I juli vandt de European Games, ugen efter nappede de guld i Canada Open, inden de i sidste månede kæmpede sig frem til VM-sølv.

- Vi har tidligere været hurtige til at hive os selv ned, hvis vi har tabt nogle kampe - det er bagdelen ved at være lidt jysk, siger Kim Astrup.

- Men nu er vi inde i en rigtig god stime nu, og vi nyder det supermeget for tiden. Vi har en chance for at slå alle i verden, og det er fedt.

Med sejren i Hong Kong Open tyder det også på, at Danmark har en herredouble, der kan gøre sig gældende til næste års OL i Paris.

Kim Astrup har ikke tænkt sig at "drømme alt for langt frem", men med det nuværende niveau er det svært ikke at tro på egne chancer.

- Der er mange turneringer inden OL, men vi er et godt skridt ad vejen, og vi tror på, at vi har, hvad der skal til for at tage en medalje i Paris, understreger Kim Astrup.

Den danske herredouble slog indoneserne Leo Rolly Carnando og Daniel Marthin med 21-10, 22-24, 21- 19 og sikrede sig turneringssejren i Hongkong. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

I første omgang handler det dog om at få overstået flyveturen fra Hongkong til Danmark hurtigst muligt, så de to ketsjeratleter atter kan blive genforenet med deres familier. Og så venter hverdagen ellers bare.

Den næste turnering er i Finland, men det store mål er Denmark Open i Odense om fire uger, hvor Kim Astrup og Anders Skaarup atter vil stå over for det danske publikum, som bakkede dem op ved VM i København i august.

- Det var et kæmpe boost at spille så godt foran så mange danskere inde i Royal Arena. Det lever vi stadig højt på, og jeg kommer aldrig til at glemme det, siger Kim Astrup.

- Vi har det med i bagagen videre og rider stadig på oplevelsen.