VIDEO Axelsen udraderer skrækmodstander og er i VM-finalen

Danskeren viste storform, da han i to sæt slog kineseren Chen Long i VM-semifinalen.

En helt forrygende Viktor Axelsen er klar til finalen ved VM i badminton i Glasgow.

Danskeren imponerede voldsomt i lørdagens semifinale, hvor han besejrede Chen Long med så overbevisende cifre som 21-9, 21-10.

En fokuseret Axelsen lod aldrig kineseren få ro til at komme ind i kampen, og han ramte en dag, hvor langt det meste fungerede.

Den 23-årige dansker gik ellers ind til kampen med en nedslående statistik mod den stærke kineser, der havde vundet ni ud af ti indbyrdes opgør.

Men det var umuligt at se i første sæt, hvor Axelsen spillede op til sit absolut bedste og nærmest udspillede den dobbelte verdensmester.

I en forrygende opvisning trak Axelsen sin prominente modstander rundt på banen med varieret spil, og snart havde han opbygget et betragteligt forspring.

Tvang Chen Long til fejl

Axelsen kom foran med 7-1 og øgede til hele 14-3, inden Chen Long kom en smule bedre med mod slutningen af sættet, som danskeren vandt med overbevisende 21-9.

Det var svært at forestille sig, at det kunne fortsætte på samme måde i andet sæt, og Chen Long kom da også ud med en mere optimistisk attitude fra start.

Kineseren bragte sig foran 5-3, men Viktor Axelsen fandt storspillet frem igen og tvang Chen Long til usædvanligt mange fejl.

3-5 blev vendt til 11-6 til danskeren, og så begyndte kampmønsteret at ligne en gentagelse af første sæt.

Axelsen vandt point efter point, tilspillede sig 11 matchbolde ved 20-9 og vandt i andet forsøg.

I finalen venter enten førsteseedede Son Wan Ho eller veteranen Lin Dan.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk