VIDEO Verdens bedste Viktor vinder Årets Sportsnavn

Badmintonstjernen Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn 2017.

(Foto: Russell Cheyne)

Verdens bedste Viktor kan nu også kalde sig Årets Sportsnavn.

Lørdag modtog han Jyllands-Postens og DIF’s enorme hæderspris ved Sport 2017-showet i Herning.

Det har på mange måde været et fantastisk år for den 24-årige fynbo.

Viktor Axelsen startede den sidste stigning mod badmintonsportens øverste tinde i april, hvor han vandt India Open, men årets og karrierens største triumf kom i august.

Med en sejr i to sæt over badmintonlegenden Lin Dan vandt Viktor Axelsen verdensmesterskabet i herresingle som den bare tredje dansker nogensinde – og den første i 20 år.

Alle i verden, der ser badminton, kender nu den unge dansker.

Det skader bestemt heller ikke populariteten og berømmelsen, at han på kort tid har lært sig mandarin for at kunne tale direkte til sine kinesiske fans.

Den slags afføder respekt i det store rige, som da også har introduceret Axelsen på rollelisten i en kinesisk spillefilm.

Viktor Axelsen fortsatte 2017 med endnu en Super Series-sejr i Japan, inden han lukkede succesåret med guld ved sæsonfinalen i Dubai og dermed placeringen som nummer et på verdensranglisten.

Nu kan han begynde et nyt år med et samlet Danmarks hyldest af ham som Årets Sportsnavn 2017.

Årets Sportsnavn 2017 vælges delvist af stemmer fra danskerne samt af en komité, der består af kulturministeren, formændene og direktørerne for Team Danmark og DIF samt Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør og sportsredaktør.

Viktor Axelsen blev den første danske verdensmester i herresingle i 20 år. (Foto: Claus Fisker © Claus Fisker)

Viktor Axelsen vinder prisen foran tennisspiller Caroline Wozniacki og 49er-FX- sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

Med prisen følger 75.000 kroner.

FacebookTwitter