VIDEO Viktor Axelsen skriver historie og vinder sæsonfinale i Dubai

Danske Viktor Axelsen vinder Super Series-finalen for første gang i karrieren og som den første danske herresingle nogensinde

Viktor Axelsen har været ustoppelig ved Super Series-finalerne i Dubai og skrev i dag historie, da turneringen blev afholdt for niende gang.

Den 22-årige dansker kronede et forrygende 2016 med en sejr i sæsonfinalen som den første danske herresingle nogensinde.

Viktor Axelsen kommer ud til første sæt i et ekstremt højt tempo og leverer flere gode slag, der sætter kinesiske Tian Houwei til vægs flere gange.

Allerede til 2-1 viser Axelsen godt offensivt spil, som Tian Houwei har svært ved at modstå.

Ved 5-4 skulle det have været 6-4 til danskeren, men en kontroversiel challenge fra kineseren ender til hans fordel. Danskeren udtrykker stor frustration over dommerens kendelse og nogle vil mene, der var en regulær fejl.

Det er sjældent, at Axelsen reagerer så kraftigt, men kendelsen burde også have været til dansk fordel.

Axelsen kommer flot tilbage og fortsætter det gode spil. Danskeren presser Tian Houwei og kommer langt frem på banen og bringer sig foran 10-7.

Det bliver 15-10 ved et fremragende slag på linjen fra Axelsen, der spiller med et vanvittigt stort overskud.

Danskeren ligner nærmest allerede en klar vinder, da han smadrer bolden i gulvet til 21-14 i første sæt, men det var samtidig et sæt, hvor Axelsen investerede voldsomt på kræfterne.

Kæmpe dansk kollaps i andet sæt

Tian Houwei vinder pludselig momentum i andet sæt. Axelsen oplever flere gange i starten af sættet, at pointene burde have været danske, men pludselig er kineseren foran 7-3 efter to gode bolde, hvor Axelsen nærmest tager form som statist.

Og da Axelsen laver servefejl til 11-4 i kinesisk favør, så sælges sættet nærmest derfra fra en udmattet dansker.

Tian Houwei ender med at banke Axelsen med hele 21-6 i andet sæt.

Nervepirrende afgørelse

Axelsen starter elendigt i tredje sæt med to fejl i servereturen. Og nervøsiteten tager for alvor til.

Danskeren arbejder sig langsomt ind i kampen trods enorm træthed, men det samme problem spreder sig på den anden side af nettet hos Tian Houwei.

Axelsen leverer pludselig en sand bombe af et slag til 6-8, men Tian Houwei følger op med to slag i verdensklasse og holder sin føring.

Danskeren laver en kæmpe fejl ved nettet til 12-13 og nervøsiteten breder sig endnu mere, men igen trækker Axelsen på en stor mental styrke og arbejder sig foran for første gang i sættet ved 17-16.

Herfra sørger danskeren for et imponerede comeback siden det katastrofale andet sæt og spiller sig frem til fire matchbolde.

Axelsen vinder Super Series-finalen efter 21-17 i tredje sæt og skriver dermed dansk historie som den første herresingle til at vinde Super Series-finalerne.