VIDEO Viktor Axelsen vinder sæsonfinalen i Dubai

Den danske badmintonspiller slog Lee Chong Wei i finalen i tre tætte sæt.

Viktor Axelsen satte søndag et fornemt punktum for en stor sæson.

I finalen ved World Super Series Finals i Dubai, der er sæsonfinalen i badminton, besejrede han stjernen Lee Chong Wei 19-21, 21-19, 21-15 i en tæt kamp.

Det er anden gang, han ender som vinder af sæsonfinalen i Dubai.

Med turneringssejren nåede Axelsen op på tre Super Series-sejre i 2017 samt VM-titlen i august, som var årets højdepunkt for fynboen.

Før søndagens finale førte 35-årige Lee Chong Wei 9-2 i de indbyrdes opgør. Axelsen havde dog vundet de seneste to møder mellem de to spillere, og danskeren tog dermed tredje sejr på stribe.

Viktor Axelsen startede, som han sluttede i lørdagens sikre semifinalesejr over kinesiske Shi Yuqi.

Danskeren bragte sig hurtigt foran 7-3, og han lukrerede på, at Lee Chong Wei lavede en række fejl.

Ivrig Axelsen

Den levende malaysiske badmintonlegende forærede også danskeren et point på en servefejl. Men derfra satte han tempoet op og fremtvang fejl fra Axelsen.

Det blev hurtigt 8-8, men Axelsen holdt hovedet koldt. En lang duel ved stillingen 12-11 til Axelsen gav danskeren et rygstød. 31 gange blev der slået over nettet i duellen, som Axelsen trak sig sejrrigt ud af.

Axelsen nød godt af, at Lee Chong Wei et par gange satsede ved at gå frem på danskerens serv. Men et slag i nettet og et løft ud af banen kostede de afgørende point i første sæt, som malaysieren tog 21-19.

Axelsen virkede en smule ivrig i begyndelsen af andet sæt. Lee Chong Wei kom foran 4-1, før Axelsen begyndte at ramme fjerboldene bedre.

Flere spilstop truede med at bryde den gode rytme, Axelsen var kommet ind i, men han bevarede roen og gik til opholdet i sættet med en føring på 11-10 efter at have dirigeret Lee Chong Wei rundt på banen.

Den danske stjerne navigerede fint i det høje tempo og kom også foran 15-13. Lee Chong Wei begyndte at se en anelse træt ud, og Axelsen kom på 19-14.

Grotesk parade

Men så ændrede billedet sig. Lee Chong Wei kom hurtigt tilbage og udlignede til 19-19.

Det fik Viktor Axelsen til at satse ved at gå frem på en serv, og på det sidste point holdt han en kort bold inden for stregerne. På den måde gik sættet til danskeren.

Axelsen tog medvinden med ud til tredje og afgørende sæt. Han kom foran, før Lee Chong Wei svarede igen.

En vild duel gav dog danskeren en føring på 6-4, da han med et mirakuløst slag fik bolden over nettet i en akavet position.

Axelsen så friskere ud end sin modstander og fik opbygget et solidt forspring på 11-5.

Lee Chong Wei gav ikke op, men Axelsen var for stærk. En fejlserv bragte Axelsen på 16-11, og en grotesk parade på et oplagt malaysisk point gav til sidst Axelsen sejren.

/ritzau/