VIDEO: Vilde lønninger i Østen en trussel for dansk badminton

Kina og Indien lokker danske badmintonspillere med usædvanligt høje lønninger. En trussel for dansk badminton, siger Badminton Danmark

Rejs til Kina eller Indien og tjen over 100.000 kroner på et par uger. Det er den fristelse, det fremover kan være svært at sige nej til for danske badmintonspillere, der ikke kan tjene i nærheden af det samme herhjemme. 

Sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, ser de nye ligaer i Østen som en trussel for den danske badmintonliga.

- Det er en udfordring, som vi ikke har set før og som vi bliver nødt til at tage stilling til. Lige nu vender vi det med vores forskellige samarbejdspartnere, blandt andet Team Danmark. Vi kigger på vores eget regelsæt Så kigger vi på, om vi har nogle muligheder for at tilgodese lidt af hvert, siger han til DR Sporten.

Den danske landsholdsspiller Hans-Kristian Vittinghus mener også, at de lukrative asiatiske tilbud på længere sigt kan være lig med en forringelse af den danske badmintonliga.

- Det er klart, at med de penge de tilbyder, så kan det godt være at prioriteten hos nogen danske spillere vil være anderledes i de kommende år.  

Se hele DR Sportens indslag om de nye asiatiske badmintonligaer i klippet over artiklen her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter