Viktor Axelsen vinder All England for anden gang: 'Det er unikt, og det er svært at beskrive'

Axelsen stod søndag i sin fjerde All England-finale på stribe. Det er anden gang i karrieren, at han vinder finalen.

Efter sidste års finalenederlag kan den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen igen kalde sig All England-mester. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)

Viktor Axelsen er tilbage på All England-tronen.

Efter en overlegen præstation i finalen kan den danske badmintonspiller atter kalde sig vinder af All England.

Axelsen vandt med en knusende sejr på 21-10, 21-15 over indiske Lakshya Sen, der er nummer 11 på verdensranglisten.

Med sejren i to sæt er Viktor Axelsen spadseret gennem All England uden at tabe et eneste sæt. En bedrift, som ifølge hovedpersonen selv beror på ro og troen på egne evner.

- Jeg har formået at få mit bedste spil ud i de vigtigste perioder. I løbet af turneringen har jeg virkelig formået at finde mit A-game, fortæller Axelsen til DR Sporten.

- Jeg har haft god ro, og troet på det, jeg kan og det, der skulle ske, for at jeg kunne vinde. Derfor kan jeg stå som vinder i dag.

Axelsen var overlegen

I søndagens finale mødte Axelsen indiske Lakshya Sen, som for bare en uges tid siden slog netop Axelsen i semifinalen ved German Open.

Nu fik Axelsen revanche over Sen, som også er blandt Axelsens træningsmakkere i Dubai.

Kampen blev åbnet med flere lange dueller, som Axelsen trak sig sejrrigt ud af.

I det hele taget virkede danskeren til at have stort overskud i det mentale spil mod inderen, der havde svært ved at bevaren roen, mens Axelsen øgede tempoet.

Viktor Axelsen vinder All England for anden gang. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)

Først da Axelsen var kommet foran med 6-0, kom Lakshya Sen på tavlen. Axelsen vandt første sæt med 21-10.

I andet sæt viste Lakshya Sen glimt af sit topniveau, men han manglede igen roen og stabilitet. Sen var bedre med i anden halvleg, men Axelsen spillede på et tårnhøjt niveau, og til sidst måtte Sen se sig besejret 21-15.

'Jeg er virkelig glad, lettet og stolt'

Den danske stjerne, som er tidligere verdensmester og regerende olympisk mester, var førsteseedet til turneringen i engelske Birmingham. Han vandt turneringen i 2020, mens han tabte i finalen i 2019 og 2021.

Axlsen er én af kun tre herresinglespillere i historien, som har vundet både OL, VM og All England. De to øvrige er kineserne Lin Dan og Chen Long.

Axelsen var overlegen i første sæt og pressede den 20-årige inder maksimalt. I andet sæt kom Sen bedre med, men Axelsen skruede igen op til et imponerende niveau og har nu vundet All England to gange efter fire finaler i træk.

- Det betyder helt vanvittig meget. Det er unikt, og det er svært at beskrive. Jeg er virkelig glad, lettet og stolt, siger Axelsen efter triumfen.

Og er det ligeså sjovt anden gang?

- Det er ligeså sjovt, hvis ikke endnu sjovere, siger Axelsen.