Viktor Axelsen skal isoleres 13 dage i Kiev: 'Det hjælper ikke at have ondt af sig selv'

Det kan få konsekvenser for OL, at Viktor Axelsen skal være isoleret på sit hotelværelse i 13 dage efter en positiv coronatest.

Viktor Axelsen håber hurtigt at være tilbage på banen, efter han er blevet testet positiv for corona ved EM i Ukraine. (Foto: SERGEY DOLZHENKO © Scanpix)

Træning, familie, rejser og turneringer.

Der er rigelige punkter at fylde i Viktor Axelsens kalender. Specielt, når han kun skal bladre i den få gange, inden OL i Tokyo er på dagordenen. Men de næste 12 dage kan han godt finde viskelæderet frem og ændre de planer, der var lagt.

Badmintonstjernen skal nemlig være isoleret 13 dage på et hotelværelse i Kiev i Ukraine, fordi han blev testet positiv for covid-19 i går. Det betød også, at han måtte trække sig fra EM inden finalen mod landsmanden Anders Antonsen.

- Det var en dybt frustrerende besked at få lige efter semifinalen, og jeg blev først og fremmest ked af det.

- Det er ikke kun på grund af, at jeg misser EM-finalen. Men lige så meget, fordi jeg ikke kan komme hjem til min familie i morgen, og at de kommende vigtige turneringer i Asien er usikre lige nu.

Viktor Axelsen oplever ingen symptomer søndag morgen og understreger, at det selvfølgelig er vigtigste lige nu.

Derfor håber han også, at kunne spille turneringerne i Malaysia og Singapore senere på måneden, så han kan få den bedst mulige seedning til de Olympiske Lege i Tokyo. På den rangliste ligger Viktor Axelsen lige nu nummer 4 - en vigtig placering at holde.

Men uden de to asiatiske turneringer, der kan give mange point til ranglisten, skal der ikke meget til, at andre spillere overhaler danskeren. Han ved dog ikke endnu, om corona-isolationen får betydning for deltagelsen.

- Hvis jeg er klar og har mulighed for at spille i Asien, gør jeg selvfølgelig det. Jeg ved, at min familie bakker mig hundrede procent op, fortæller Viktor Axelsen.

Det muliges kunst

Og så er vi tilbage ved de ændrede planer. For der er ikke mange ting, der er ikke bliver planlagt i detaljer, når man hedder Viktor Axelsen, er eliteidrætsudøver og er et brand i samme navn med egen tøjkollektion og produktlinje med kosttilskud.

Viktor Axelsen har ikke nogle symptomer, og håber at være klar til de næste turneringer i Malaysia og Singapore. (Foto: SERGEY DOLZHENKO © Scanpix)

- Jeg har altid lagt en plan for, hvad det er jeg skal gøre, for at nå mine mål. Det er klart, at lige nu har jeg ikke mulighed for at følge den. Det er selvfølgelig frustrerende, fortæller han fra hotelværelset.

- Men jeg kan ikke bruge lang tid på at have ondt af mig selv. Det hjælper ikke noget. Heldigvis har jeg et godt hold omkring mig, og vi må forsøge at finde gode løsninger, så jeg kan få trænet på værelset.

Det er blandt andet Jens Meibom, der er sportschef i forbundet Badminton Danmark, der også er i Ukraine. Han er imponeret - men ikke overrasket - over, hvordan Viktor Axelsen har reageret efter anden test også var positiv.

- Her til morgen var han ganske fattet, og der ikke lang tid før han gik i Viggo-mode (Viktor Axelsens kælenavn, red.), og prøvede at tænke, hvad kan jeg gøre for at få det bedste ud af situationen, fortæller Jens Meibom.

- Og der gik ikke lang tid, før han spurgte, om han kunne få en cykel op på værelset for at holde sig i form. Det er jo et sundhedstegn, men det er klart, at det ikke er optimalt.

Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, mener, at de har taget alle forholdsregler, og gjort alt, hvad de kunne for at undgå smitte. (Screenshot fra skype-interview med DR)

Badminton Danmark har samtidig taget konsekvensen af blandt andre Viktor Axelsens coronasituation, og sendt alle spillere hjem til Danmark i dag. Den oprindelige plan var først i morgen. Lige bortset fra Line Christoffersen, der som den eneste dansker skal i finaleaktion.

I en pressemeddelelse skriver forbundet, at det er Badminton Europe, der har givet danskerne muligheden for at rejse hjem allerede i dag, søndag. Det sker for at minimere risikoen for yderligere smittetilfælde ved europamesterskabet.

Hjemturen bliver også uden de isolerede spillere Viktor Axelsen, Joel Eipe, Rasmus Kjær og Mathias Thyrri. Ligesom Jens Meibom selv bliver i Kiev nogle dage endnu.

FacebookTwitter