Stærkt spillende thai snyder Viktor Axelsen i finalen ved India Open

Viktor Axelsen tabte finalen efter tre, hæsblæsende sæt.

Inden finalen havde Viktor Azelsen vundet de seneste 12 finaler. (Foto: © Kien Huo, Associated Press)

Viktor Axelsen tabte finalen ved India Open efter et nederlag på 20-22, 21-10, 12-21 til Kunlavut Vitidsarn fra Thailand, der er rangeret som nummer otte i verden.

Indledningen var hektisk, og Axelsen fik flere gange hakket fjerbolden direkte ned i badmintonskoene af en uimponeret modstander, der flot spillede sin chance og bragte sig foran med et par point, selvom han før opgøret havde tabt alle seks gange, han havde mødt den danske verdensetter.

Viktor Axelsen fangede modstanderen ved 9-9 i første sæt, men udligningen midtvejs i første sæt blev fulgt op af flere offensive fejl fra en tydeligt frustreret dansker, der igen blev distanceret kort efter.

Igen skulle Axelsen på jagt, en dyb indånding, og så indledte han spurten.

Som så ofte før viste han, at der næppe findes noget mere ubehageligt på en badmintonbane, end en to-metermand fra Odense med ild i både øjne og ketsjer.

Men den slags kan faktisk slukkes med koldt vand i blodet. En netruller på thailandsk afværgede et sætpoint, inden Kunlavut Vitidsarn snuppede de næste to point og dermed sættet 22-20.

En bold, der skulle vise sig at få afgørende betydning, siger badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus, der var DR's ekspertkommentator under OL.

- Havde Viktor Axelsen lukket første sæt på dén sætbold, så er jeg ikke sikker på, at Kunlavut Vitidsarn havde vundet kampen. Selvfølgelig spiller Viktor Axelsen ikke på sit ypperste i dag, men jeg synes, det ser ud til, at han giver alt, hvad har i sig.

En flyvende thai

Herfra traskede en irriteret Axelsen hurtigt mod bænken, inden han fokuseret kom tilbage for at spille andet sæt.

Lynhurtigt foran 8-2 var billedet pludselig vendt, og der blev ivrigt viftet med Dannebrog af papir fra tribunerne i New Delhi.

Den unge thai virkede rystet, mens Viktor Axelsen begyndte at spille som en mester. 12 vundne finaler i træk taler for sig selv, og nede 17-8 begyndte der at være lang, lang vej tilbage i anden sæt.

Et gult papskilt med ’Viktor Winning’ påskrevet blev løftet fra en tilskuer og sendte et tidligt varsel om, hvilket tordenvejr der var på vej fra danskerens ketsjer i resten af sættet.

21-10 endte andet sæt, før Viktor Axelsen et trøjeskift og en udstrækning senere var klar til det afgørende sæt.

Viktor Axelsen vandt andet sæt suverænt. (Foto: © SHASHI SHEKHAR KASHYAP, Ritzau Scanpix)

Et sæt, der blev indledt med vilde dueller, hvor fjerbolden fløj fra ende til anden i et afsindigt tempo.

Ingen ville strække våben, og de to spillere fulgtes ad til 5-5, inden den unge thai fandt parader frem, der fik ham til at ligne en levende mur.

Den slags er svært at komme forbi. Også for Viktor Axelsen, der pludselig fandt sig selv bagud 10-6 efter en ny, lang duel, der blev tabt efter en challenge-kendelse.

Maksimalt presset fandt danskeren igen lidt energi, snuppede et par point, men tabte på ny luften og mistede de næste seks, 18-10.

Herfra kom hurtigt seks thailandske matchbolde, den første blev snuppet, og Kunlavut Vitidsarn kunne falde på knæ i jubel.

For første gang i 13 finaler var Viktor Axelsen besejret.

Ærgerligt, men ikke bekymrende, siger Hans-Kristian Vittinghus.

- Det er fuldstændig unikt, at han har vundet så mange finaler i træk forinden. Selvfølgelig kommer Viktor Axelsen til at tabe flere finaler, men han kommer også til at vinde mange. Jeg ser ikke nogle alarmklokker ringe, bare fordi han taber en enkelt kamp til en meget velspillende modstander.