Viktor Axelsen vinder danskerduellen og er finaleklar: 'Det er en drøm, som går i opfyldelse'

Viktor Axelsen tog sejren i den rent danske semifinale mod Anders Antonsen i All England.

Viktor Axelsen vandt All England-turneringen i fjor. Søndag har han mulighed for at gentage den bedrift, efter han lørdag spillede sig i finalen. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

Viktor Axelsen er klar til finalen ved All England. Det står klart efter en sejr i tre sæt mod landsmanden Anders Antonsen i en semifinale, der især i tredje sæt leverede højintens badminton på højeste niveau.

- Det betyder rigtig meget for mig at være i finalen igen. Det er en drøm, som går i opfyldelse, og jeg er rigtig glad, siger Viktor Axelsen.

De to danske badmintonstjerner fulgtes pænt ad i indledningen i første sæt. Men ved stillingen 13-11 i Axelsens favør tog Antonsen for alvor fat, og derfra kørte han første sæt i hus med en 21-16-sejr.

Anders Antonsen er tredjeseedet i All England. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

I andet sæt var billedet et helt andet. Viktor Axelsen efterlod ingen gratis point til Antonsen. Axelsen var undervejs i sættet foran 14-2, før Antonsen fik et par point på kontoen, men det ændrede ikke ved, at Axelsen tog sættet usvigeligt sikkert med 21-7.

Derfor var der lagt op til et spændingsfyldt tredje sæt, og de to danskere fulgtes også ad i begyndelsen frem til stillingen 5-5.

Men så trak Antonsen igen lidt fra og efter flere lange dueller, kunne han bytte side med sin landsmand ved stillingen 11-6 i Antonsens favør.

Viktor Axelsen vandt All England-turneringen i fjor. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

Axelsen kæmpede sig dog tilbage, og så var det status quo ved stillingen 12-12 i tredje sæt. Det fik Antonsen til at gå i offensiven, men det straffede den tre år ældre Axelsen, der udnyttede et par fejl af Antonsen til at bringe sig i front 20-17 i tredje og afgørende sæt.

Dermed havde Axelsen sikret sig tre matchbolde, men han havde kun behov for én for at spille sig i finalen med en sejr på 16-21, 21-7, 21-17.

- Det var en ret sindssyg kamp. Vinden havde virkelig indvirkning på kampen. I første sæt prøvede jeg at komme frembrusende ud, mens Anders nok ikke brugte alt for mange kræfter i andet sæt. Tredje sæt gik frem og tilbage, og det har jeg svært ved at beskrive lige nu, siger Viktor Axelsen.

I søndagens finale møder Axelsen malaysiske Zii Jia Lee, der er sjetteseedet ved turneringen. Axelsen er andenseedet i turnering, som han vandt i fjor.

FacebookTwitter