Viktor Axelsen vinder indonesisk turnering i overlegen stil

Viktor Axelsen vandt søndag sin tredje turnering i år, da han sejrede ved Indonesia Masters.

Viktor Axelsen var flyvende fra start i søndagens finale i Jakarta. (Foto: © ADEK BERRY, Ritzau Scanpix)

Viktor Axelsen var til tider decideret uhyggelig i søndagens finale ved Indonesia Masters.

Den danske verdensetter har før været overbevisende, men imod Chou Tien Chen i finalens begyndelse var Axelsen igen i en klasse for sig.

Det blev dog en mere tæt affære end som så, da taiwaneren bød sig til i løbet af andet sæt og lukrerede på nogle lange danske bolde. Men så skruede danskeren igen op for tempoet.

Med cifrene 21-10, 21-12 vandt Viktor Axelsen finalen i to sæt, og derfor er han nu ubesejret i tre måneder.

Sejren søndag betyder samtidig, at den danske badmintonstjerne i år har vundet tre turneringer. De første to var EM og All England, inden han tidligt søndag vandt Super 500-turneringen i den indonesiske hovedstad, Jakarta.

Det er første gang i karrieren, at Viktor Axelsen vinder den indonesiske turnering. For tre år siden vandt Anders Antonsen i Jakarta efter en sejr i tre sæt over japanske Kento Momota.

Axelsen vinder knap 200.000 danske kroner for finalesejren i Jakarta. (Foto: © Yohan Nonotte / Badmintonphoto)

Tvang modstanderen i knæ i første sæt

Viktor Axelsen startede ud i højt tempo og bragte sig foran 4-0 i første sæt. Herefter ventede en maratonduel, hvor danskeren dikterede sagerne, inden han efter en duel på 54 slag til sidst smækkede bolden ned i en chanceløs taiwaners venstre side.

En challenge hjalp Chou Tien Chen, verdensranglistens nummer fire, til sit første point, men danskerens modstander formåede ikke at få sammensat en stime af point. Derfor gik de to til ophold i første sæt med stillingen 11-3 i dansk favør.

Efter det korte ophold fortsatte den danske dominans. Viktor Axelsen var her, der og alle vegne, da de lange fynske lemmer dækkede samtlige kvadratmeter på danskerens banehalvdel.

29-årige Axelsen spillede sin modstander ud, så han i en enkelt duel landede på brystet og lige måtte tage et par sekunder for at få styr på vejrtrækningen.

Viktor Axelsen var dominerende på de 16 x 5 meter, som udgør en singlebane i badminton. (Foto: © ADEK BERRY, Ritzau Scanpix)

Viktor Axelsen smed et par bolde ud over stregerne, men udfaldet i første sæt, var der kun tvivl om, da der stod 0-0. Danskeren sejrede sikkert med 21-10.

I andet sæt kom danskeren bagud med 0-1, men nogle blink med øjnene senere var stillingen i stedet 6-2 til Axelsen.

Chou Tien Chen forsøgte at slå fjerbolden i jorden, men danskeren var som en mur, der sendte alt retur. Nogle af de danske returneringer røg dog for langt, og dermed blev modstanderen lukket ind i opgøret.

Ved opholdet førte Axelsen med 11-9. Danskeren udnyttede dog pausen godt og kom tilbage i samme gear som i første sæt. Mælkesyre i Chou Tien Chens stænger og dansk føring på 15-9.

Ømme ben og en dansker med overskud. Axelsen snuppede andet sæt og turneringssejren efter 21-12.

Herefter tog Axelsen en runde rundt i hallen, hvor han gejlede de i forvejen stemningsfyldte tilskuere yderligere op, inden han kastede en ketsjer ud til en heldig blandt publikum.

DR Sporten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Viktor Axelsen, der er gået all in på at samle kræfter til næste uges Super 1000-turnering Indonesia Open, som også spilles i Jakarta.