Vittinghus og Gemke tørner sammen i dansk badmintonduel

Anden runde af French Open byder på et rent dansk opgør, hvor Hans-Kristian Vittinghus og Rasmus Gemke står overfor hinanden på banen.

Hans-Kristian Vittinghus møder i anden runde af French Open Rasmus Gemke. (Foto: Toshifumi Kitamura © Scanpix)

Med en stor skare af dygtige danske badmintonspillere er kampe med danskere på begge sider af nettet i de store internationale turneringer ikke en sjældenhed, men alligevel er det første gang, at Hans-Kristian Vittinghus og Rasmus Gemke står overfor hinanden, når de torsdag mødes i anden runde af French Open.

Vittinghus erkender, at det bliver mærkeligt at møde en spiller, som han træner med til daglig og vurderer, at spillet kan komme til at lide under deres kendskab til hinanden.

- Det bliver lidt specielt, fordi vi kender hinanden så godt. Vi træner jo med hinanden hver eneste dag. Gemke er nok den spiller, som jeg har flest kampe med til landsholdstræningen de sidste tre-fire måneder, så vi kender hinanden ud og ind. Det er ikke altid, at kvaliteten i spillet bliver super høj, men jeg håber da, at vi kan finde noget af vores bedste spil frem, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Rasmus Gemke slog i første runde af French Open verdensranglistens nummer fire, Tien Chen Chou, der også var i finalen i den nyligt overståede Denmark Open. Vittinghus slog i første runde verdensranglistens nummer 33, hollandske Mark Caljouw, og vurderer derfor, at Gemke går ind til opgøret med størst selvtillid.

- Det er Gemke, der har spillet bedst det sidste halve år af os to. Det viser hans verdensranglisteplacering også, hvor han har overhalet mig, så jeg tænker, at han går ind til kampen med en stor tro på, at han kan slå mig, siger Hans-Kristian Vittinghus.

- Men jeg ved også, at hvis jeg kan spille på mit højeste niveau, så er jeg svær at slå for alle. Jeg tror, at vi begge kommer til at gå ind til kampen med en tro på, at det kan gå vores vej.

Mens 21-årige Gemke går ind til opgøret som en ung spiller på vej fremad i verden, så har 2018 været et noget anderledes år for Vittinghus. 32-årige Vittinghus har efterhånden mange sæsoner i bagagen som seniorspiller, og han fortæller, at 2018 ikke bliver et år, han kommer til at huske for spillet på banen.

- 2018 har ikke været mit bedste år, men jeg kan selvfølgelig nå at lave et par gode resultater i de sidste tre turneringer i år, men ellers begynder jeg så småt at se frem mod et 2019, der gerne skal blive bedre, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Vittinghus kan ikke skrive en eneste turneringssejr fra 2018 på CV’et, fordi formen har svigtet. Han fortæller, at det skyldes flere ting. Blandt andet blev han i marts far for første gang.

- Jeg skal lære at håndtere en ny situation som far, det har haft større betydning, end jeg lige umiddelbart havde troet. Jeg synes, at det har været svært at håndtere ude til turneringerne at være væk hjemmefra. Det er ikke noget, jeg har været vant til før, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Men det skyldes ikke kun, at Vittinghus skal vænne sig til at være væk hjemmefra. De dårlige resultater har også påvirket ham psykisk, fortæller han.

- De dårlige resultater har sat gang i en ond spiral, siger Hans-Kristian Vittinghus.

- Når resultaterne ikke er kommet, så har jeg slået mig selv hårdere og hårdere i hovedet over, at resultaterne ikke er kommet, og så er det blevet sværere og sværere at få brudt den stime. Den bedste måde at komme ud af det, det er at vinde nogle kampe. Men det er nemmere sagt end gjort.

For at bryde den dårlige stime overvejer Vittinghus at spille flere af de lavere rangerende turneringer i næste sæson.

- Der er en god chance for, at jeg laver lidt om i min turneringskalender. Ikke nødvendigvis sådan at jeg får færre rejsedage, men jeg kunne godt tænke mig at spille lidt mere i Europa og spille lidt flere Super 300-turneringer, som er niveauet lige under det, jeg har spillet i år, siger Hans-Kristian Vittinghus.

French Open, China Open og Hong Kong Open bliver de sidste turneringer, inden badmintonåret er slut for Vittinghus, og han går på ferie og begynder forberedelsen til 2019-sæsonen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk