Vittinghus raser over manglende EM-udtagelse

Hans-Kristian Vittinghus forstår ikke den måde, det danske badmintonlandshold bliver udtaget på.

(Foto: Bo Amstrup © www.BoAmstrup.dk)

Det danske badmintonlandshold blev i går udtaget til EM i april, og det tæller blandt andet Viktor Axelsen, der kan gøre comeback efter den ankelskade, der har krævet operation og har holdt ham ude siden slutningen af januar.

Derudover er danmarksmesteren Anders Antonsen som forventet også udtaget, men den tredje mandlige singlespiller, der er udtaget, er måske mere overraskende. Pladsen er nemlig faldet til Rasmus Gemke.

Det betyder samtidig, at Hans-Kristian Vittinghus er blevet vraget, og det er bestemt ikke noget, han hverken forstår eller bryder sig om.

- Det er frustrerende, for at sige det mildt. EM var højt prioriteret af mig i år af mange grunde. Jeg er ikke kun frustreret, jeg er ked af det, irriteret, en smule rasende og ekstremt skuffet over, at jeg ikke får lov til at spille. Jeg mener, jeg har gjort mere end nok for at sørge for at komme med, så det er faktisk lidt chokerende, at jeg er blevet udeladt, skriver Vittinghus på sin Facebook-side.

Kritiserer forbundet

Hans-Kristian Vittinghus ligger i øjeblikket nummer 19 på verdensranglisten, hvor han er rangeret som den tredjebedste europæer.

Til sammenligning ligger Rasmus Gemke nummer 37, og det får Vittinghus til at kritisere den måde, udtagelserne foregår på.

- Det bekræfter bare, hvad jeg har sagt før. De nationale forbund har for meget magt i vores sport. Jeg forstår ikke, hvordan det ikke kan være de bedste spillere, der kvalificerer til individuelle turneringer.

- Holdturneringer er selvfølgelig en anden sag, men det er absurd, at man potentielt set kan være den bedste spiller i verden og stadig ikke være sikker på at spille EM eller VM for den sags skyld, skriver han videre.

Drømmer om Thomas Cup

Til maj skal de danske badmintonherrer i aktion ved den prestigefyldte turnering Thomas Cup, som samler de 12 bedste landshold i verden.

Sidst, det blev afholdt, vandt Danmark turneringen for første gang i historien, og det var netop Hans-Kristian Vittinghus, der sikrede sejren i femte og afgørende kamp.

Og Thomas Cup er også sæsonens helt store højdepunkt for Vittinghus, men med den manglende EM-udtagelse frygter han, at Thomas Cup kan komme i fare.

- Det ødelægger virkelig mine forberedelser for det største mål i sæsonen. Det kommer til at koste mig mange ranglistepoint, og det kan også vise sig at koste økonomisk.

- Men det er ude af mine hænder. Nogle gange må man bare acceptere, at man er blevet overset, og så bliver jeg nødt til at komme videre, slutter han.

Sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom, har forståelse for Vittinghus' skuffelse.

- Det har jeg forståelse for, faktisk en forventning om. Og jeg vil gerne understrege, at HK (Hans-Kristian Vittinghus, red.) ikke har spillet sig af.

- Når vi udtager, er det en afvejning af resultater og det at give mesterskabserfaring til en ung spiller, og derfor har vi valgt Rasmus Gemke. Vi har også ansvar for at kigge fremad, forklarer Jens Meibom til Ritzau.

EM spilles fra den 24.- 29. april i spanske Huelva, mens Thomas Cup kører fra 20.- 27. maj og spilles i Bangkok i Thailand.

Facebook
Twitter