Vraget Fischer får nyt liv: Kan træne med de bedste

Joachim Fischer er blevet enig med Badminton Danmark om, at han skal genindtræde i forbundstræningen.

Joachim Fischer blev splittet fra makkeren Christinna Pedersen, men får nu alligevel lov at træne med i forbundstræningen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

August var en hård måned for badmintonspilleren Joachim Fischer.

Først brækkede han anklen under VM i Glasgow, og senere meddelte Badminton Danmark, at han ikke indgik i planerne for OL i Tokyo i 2020, fordi forbundet ikke anså ham som en mulig medaljekandidat.

Forbundet splittede derfor ham og hans makker i mixeddouble gennem ni år, Christinna Pedersen, som i stedet fik Mathias Christiansen som makker.

38-årige Joachim Fischer er alligevel blevet enig med Badminton Danmark om at fortsætte samarbejdet, nu hvor han er begyndt genoptræningen.

- Vi har haft en rigtig god dialog med Joachim, og vi er meget glade for, at vi skal fortsætte vores samarbejde. Vi ser frem til at se Fischer i huset igen, og at han for alvor kan indgå i vores træning.

- Vi mener, at han har en masse at give til vores træningsmiljø og til vores unge spillere.

- Samtidig deler vi Fischers tro på, at han kan komme tilbage og spille på et niveau, der er interessant både for ham og for os, siger sportschef Jens Meibom til Badminton Danmarks hjemmeside.

Vil ikke stoppe på grund af skade

Joachim Fischer lagde efter skaden ikke skjul på sin skuffelse over, at forbundet valgte at vrage ham i makkerskabet med Christinna Pedersen, også fordi det skete lige efter hans alvorlige skade.

Veteranen ser nu frem til at vende tilbage til træningsbanerne i Brøndby, hvor de bedste danske spillere træner.

- Jeg ønsker ikke at stoppe med den her skade, så jeg er rigtig glad for, at vi har haft den her dialog og har fundet den her løsning, som gør, at jeg kan træne med, hvor det er allersjovest.

- Nu glæder jeg mig til at genoptræne, og så må vi se, hvad kroppen kan holde til, siger Joachim Fischer.

Han har i sin lange karriere vundet blandt andet en OL-bronzemedalje og to VM-bronzemedaljer i makkerskabet med Christinna Pedersen.

Hertil kommer mange sejre i Super Series-turneringer.

/ritzau/

Facebook
Twitter