Bæstet mod Bjerget: Hvad lavede Game of Thrones-kæmpen i en dansk boksering?

Brølstærke Hafthor 'The Mountain' Björnsson svingede boksehandskerne hos SIK Fight på Nørrebro.

Hafthor Björnsson lagde vejen forbi bokseklubben SIK Fight på Nørrebro i København. (Foto: (privatfoto))

- Så du, hvem det var?

To squashspillere var ved at tabe både ketcher og kæbeparti, da de spankulerede forbi 175 kilo islandsk muskelbjerg med en kaffekop i hånden.

Hafthor Björnsson, ’The Mountain’ fra hit-serien Game of Thrones, med et dybt, men venligt svar.

- Hello boys.

Det islandske bjerg var tidligere på måneden forbi bokseklubben SIK Fight på Nørrebro, ikke for at slå sin verdensrekord på 501 kilo i dødløft, men faktisk som direkte årsag heraf.

Efter en længere beef, krig på ord, endte Hafthor Björnsson på bagkant af det tunge løft at udfordre den nu tidligere rekordindehaver og stærkmand, Eddie 'The Beast' Hall, til en duel i bokseringen.

- Nu har jeg taget din rekord, Eddie. Nu er jeg også klar til at banke dig ud af en boksering, lød det tilbage i maj om kampen, der er sat til 2021.

Siden viste det kendte ordsprog 'alle veje fører til Rom' sig klar til en omskrivning, da Björnsson gennem en tidligere bokser fra vulkanøen pludselig befandt i ringen hos SIK Fight på Nørrebro.

Her stod boksetræner Jan Krogsgaard, iført plethandsker, klar til at svinge pisken over verdensstjernens tunge, men også uskolede teknik.

En skør, skør dag, siger Krogsgaard til DR Sporten og roser 'The Mountain'. Det er 'svært for en mand på 175 kilo at hoppe rundt på tæerne'.

- Han fortalte, at han har spillet basketball siden, at han var otte år, og derfor er hans benarbejde fantastisk for sådan en stor mand. Men der er meget, han skal lære endnu, siger Jan Krogsgaard.

  • Hafthor Björnsson fik taget billeder med flere af bokseklubbens medlemmer. (Foto: (privatfoto))
  • Islændingen har vundet Islands stærkeste mand ni gange i træk og Europas stærkeste mand tre gange i træk. (Foto: (privatfoto))
  • Det 175 kilo tunge muskelbundt lagde vejen forbi SIK Fight, fordi han skal træne til en boksekamp mod en anden 'strongman' Eddie Hall. (Foto: (privatfoto))
1 / 3

Man slår ikke lige et bjerg omkuld

Både Hafthor Björnsson og Eddie Hall er tidligere kåret til verdens stærkeste mand, men på det blå, indhegnede canvas er de i den grad på udebane.

Björnssons tunge korpus blev blandt andet machet med klubbens "små" 92 kilo lettere sjællandske mester i sværvægt.

- Det var nærmest en udboksning, men der skal jo også være forskel. Björnsson er faktisk okay, i hvert fald fra hoften og ned, og der er ingen tvivl om, at han kan tåle nogle slag.

- Han er ikke sådan en, du går hen og lægger ned med ét slag, skraldgriner Jan Krogsgaard.

Se Hafthor Björnssons tur i ringen mod Mark Spencer, der er Sjællandsmester i sværvægt (Videokredit: Privat).

Men det var en oplevelse, lader Krogsgaard forstå.

Både for ham, de to squashspillere på parkeringspladsen og klubbens mange unge boksere, som nærmede sig krampe i skuldrene over at tage så mange billeder med deres mobiltelefoner.

Det er ikke hver dag, at en verdenskendt person svinger boksehandskerne på Nørrebro.

Eller jo, måske. Hafthor Björnsson vender i hvert fald allerede tilbage om få uger og fortsætter sin træning frem mod kampen med Eddie Hall.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter