AaB opgiver satsning på basketball

AaB A/S har valgt ikke at appellere Basketliganævnets tvangsnedrykning af AaB Basket, og klubben har reelt opgivet kampen for at etablere et hold i sporten.

AaB ønsker ikke længere at satse på basketball. (Foto: Aris Messinis © Scanpix)

AaB A/S har valgt ikke at appellere Basketliganævnets tvangsnedrykning af AaB Basket, og klubben har reelt opgivet kampen for at etablere et hold i sporten.

Den nordjyske klub etablerede i sommeren 2005 AaB Basket ud fra en langsigtet strategi, hvor der skulle satses på danske talenter.

Men den 15. marts i år meddelte Basketliganævnet i en email, at klubben blev tvangsnedrykket til den næstbedste række på grund af manglende sportslige resultater. 

Den behandling har ledelsen i AaB været alt andet end tilfreds med, og klubben betegner i en pressemeddelelse sagen som "særdeles uprofessionelt håndteret af Basketliganævnet og Danmarks Basketball-Forbund.

AaB tør ikke tage chancen igen

- Som vi tydeligt erklærede dagen efter dommen, så er vi særdeles uforstående over for både forløbet og for selve udfaldet. Vi har klart tilkendegivet, at vi havde en langsigtet og seriøs plan med AaB Basket, hvilket vel bedst illustreres af ansættelsen af den daværende assisterende landstræner, siger admininistrerende direktør i AaB A/S, Peter Hinrup.

Klubben indleder nu forhandlinger med moderklubben Aalborg Basketball Klub om at overdrage licensen, og det er ensbetydende med, at AaB stopper aktiviteterne i basketball.

- Alt i alt kan vi ikke have tillid til, at et forbund, der én gang har handlet på denne måde, ikke vil gøre det igen. Og muligheden er ikke forenelig med driften i en børsnoteret virksomhed, siger Peter Hinrup.

 

 

Facebook
Twitter