Bakken Bears avancerer til europæisk kvartfinale: 'En holdpræstation af en anden verden'

Bakken Bears er klar til kvartfinalen i Fiba Europe Cup for tredje år i træk.

Bakken Bears er klar til kvartfinalerne i Fiba Europe Cup for tredje år i træk. (Foto: Kim Haugaard © Foto: Kim Haugaard Elsted Kirkevej 52 8520 Lystrup Tlf: +45 5243 5300)

Basketballklubben Bakken Bears er klar til kvartfinalen i den europæiske turnering Fiba Europe Cup.

Det står klart, efter at det danske hold onsdag slog portugisiske Benfica i en direkte knald-eller-fald-kamp om avancement fra turneringens gruppe I.

Gæsterne blev i Vejlby-Risskov Hallen i det nordlige Aarhus slået med 88-75, og Bakken Bears slutter dermed på andenpladsen i gruppen efter tyske Medi Bayreuth, hvilket altså giver billet til turneringens knockoutfase.

Sportsdirektør i Bakken Bears Michael Piloz er efter kampen naturligvis stolt og glad over det tredje Europacup-avancement på tre år.

- Det er fantastisk. Alene det, at det er sket en gang, havde jeg ikke forestillet mig for tre år siden. Det betyder selvfølgelig en konsolidering i Europa, og folk får set, at vi er stabile og ikke bare en 'one season wonder'.

- I dag var det en holdpræstation af en anden verden. Vi har haft nogle kampe, hvor det ikke har været alle, der har ramt deres niveau. Og her er vi altså på en hylde, hvor vi ikke kan være med, hvis ikke alle rammer deres niveau. Det gjorde alle i dag, siger Michael Piloz til DR Sporten.

Nu venter hviderussere: 'Vi er ikke favoritter'

Når februar bliver til marts kan Bakken Bears med avancementet altså se frem til yderligere to kampe i turneringen.

I kvartfinalen venter således Tsmoki Minsk fra Hviderusland. Et hold, Bakken Bears også tidligere har prøvet kræfter med.

- Vi har slået dem en enkelt gang, men tabt til dem tre gange. De vandt deres gruppe, og det betyder, at de har hjemmebane i den sidste kamp.

- Det bliver sindssygt svært, men jeg tror nok, at de spiller med en rund bold derovre, og så er der jo som bekendt nogen, der siger, at alt kan lade sig gøre.

- Vi går ikke ind til opgøret som favoritter, men det lever vi med. Vi gik heller ikke ind til gruppespillet som favoritter. Det svære bliver, at vi slutter af på udebane, men sådan er det, siger Michael Piloz.

Kvartfinalerne spilles den 4. og 11. marts, men allerede på lørdag venter der en vigtig kamp for Bakken Bears, når holdet spiller pokalfinale mod rivalerne fra Horsens.

Facebook
Twitter