Bakken Bears vælter sig i succes – men det er en økonomisk fiasko

Det medfører kun udgifter for Bakken Bears at have succes i de europæiske basketball-kampe.

Nicolai Iversen (i hvidt, red.) er blandt Bakken Bears-spillerne, der ikke vinder noget økonomisk på at have succes i Europa. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Folk sidder i disse dage med ondt i hænderne i Aarhus efter at have klappet godt igennem oven på Bakken Bears’ flyvende succes i europæisk basketball.

Senest gik det ud over franske Le Portel, der mildt sagt fik en noget overraskende basketball-lektion i Vejlby-Risskov Hallen tirsdag aften med 76-62 i kvartfinalen i FIBA Europe Cups.

Men selvom der er kæmpe succes for det danske hold, så er det en ren økonomisk nedtur for Bakken Bears at være gode i Europa.

- Det er ikke økonomisk rentabelt at have sportslig succes europæisk i basketball. Det er et spørgsmål om, at der kun er udgifter ved at klare sig godt sportsligt, forklarer Michael Piloz, der er sportsdirektør i klubben.

- Det er sådan, at vi selv står for at dække omkostningerne, og der er ingen præmie- eller tv-penge, der er med til at hjælpe på den del af tilværelsen, siger han.

Uden reelle økonomiske indtægter begynder det pludselig at blive dyrt at rejse til Letland, som Bakken Bears senest har gjort, og Frankrig som de skal i næste uge.

- Nu har vi jo gode ejere, som bakker op om projektet, så derfor bliver det ikke til en ruin, men isoleret set det at spille Europa Cup skal man helst ryge ud så hurtigt som muligt, hvis man kun kigger på økonomien, siger sportsdirektøren.

- Det ville da være mere tilfredsstillende, hvis tingene hang sammen. Så jo bedre man klarede sig sportsligt, jo bedre var økonomien også rundt om det. Men det har vi brugt 20 år på at vænne os til, så vi ved godt, at det er sådan, at det er, lyder det fra Michael Piloz.

Går efter sejren

På mandag rejser Bakken Bears til Normandiet for at spille returkampen mod Le Portel, og den rejse skaber bare et endnu større underskud i økonomioverblikket fra de europæiske kampe.

- Det er for tidligt at afgøre endnu, men jeg tror da, at vi kommer på den anden siden af en million, inden vi er færdige med at spille i Frankrig, siger Michael Piloz, der dog lover, at holdet spiller for at vinde.

- Vi har givet hinanden håndslag på, at vi bare skal gøre det så godt, som vi kan for at klare os så godt som muligt. Og så er der andre folk, som hjælper os med økonomien, og det er vi rigtig glade for, forklarer han.

Hvad er løsningen så? Den er på papiret simpel, men det kræver dog, at niveauet kommer endnu højere op.

- Muligheden er simpelthen at kvalificere sig til Champions League, hvor der er nogle præmiepenge. Så det må vi blive bedre til i fremtiden, siger Michael Piloz.

Kampen mod Le Portel spilles på tirsdag klokken 20.00, og den kan lyttes til i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk