Basketballstjerne humpede fra banen og blev overdænget med popcorn: ’Fans gør, hvad fanden de vil’

Russell Westbrook fik kastet popcorn i hovedet, da han med en skade måtte forlade NBA-kampen mod Philadelphia 76ers.

Russell Westbrook har tidligere været i konfrontation med tilskuere. (Foto: © Bill Streicher, Ritzau Scanpix)

Der er ikke langt fra succes og en magisk basketballrekord til en skade og et brusebad med popcorn.

I hvert fald ikke for den amerikanske basketballstjerne Russell Westbrook, der natten til torsdag blev overdænget med en pose popcorn af en fan fra tribunen.

Med en skade i den sidste del af onsdagens kamp mod Philadelphia 76ers måtte Washington Wizards-spilleren Westbrook gå tidligt i bad. Humpende ud mod omklædningsrummet blev han ramt af en hel pose popcorn, der blev hældt ud over ham af en Philadelphia-fan.

Det fik NBA-stjernen op i det røde felt, og det var kun et par sikkerhedsfolk, der medvirkede til, at han ikke opsøgte den - i hans øjne - provokerende fan på tribunen.

Du kan se episoden i tweetet:

Situationen kommer to uger efter, at Westbrook slog den legendariske og vanvittige NBA-rekord for flest triple-double, da han nåede sin 182. af slagsen i en kamp mod Atlanta Hawks. Rekorden var 47 år gammel og er en af de mest imponerende i NBA.

Derfor kan det også virke respektløst allerede to uger efter at kaste popcorn på en af NBA’s helt største stjerner. Det mente Westbrook i hvert fald selv, da han talte til pressen efter kampen.

- For at være helt ærlig, så er det her pis ved at komme ud af kontrol – specielt for mig. Den her mangel på respekt. Fans gør, hvad fanden de vil, udtalte han.

Du kan se en anden vinkel af episoden her:

Grunden til, at det specielt for Westbrook er ved at blive for meget, er, at han to gange tidligere har været i direkte konfrontation med tilskuere.

I 2017 blev en Philadelphia-fan på forreste række bortvist for at give to fuckfingre til Westbrook, mens et voldsomt skænderi med en fan i 2019 endte med at give livstidskarantæne fra arenaen for tilskueren og en bøde til Westbrook på 25.000 dollars.

Det er dog ikke kun Westbrook, der i nat havde mødte udfordringer med en tilskuer. Også i New York var der tilskuerproblemer, da en fan spyttede på Atlanta Hawks-spilleren Trae Young. Efter at have efterforsket sagen har New York Knicks givet tilskueren karantæne.

Trae Young blev spyttet på under kampen mod Kew York Knicks. (Foto: © ELSA, Ritzau Scanpix)

Popcorn-ejeren er udelukket på ubestemt tid

Russell Westbrook var tydeligt vred efter kampen og håbede, at NBA-ledelsen ville gøre noget ved tilskuerproblemet.

- Man skal begynde at beskytte spillerne i hallerne. Vi får at se, hvad NBA gør, sagde Russell Westbrook på pressemødet.

Allerede torsdag meddelte NBA, at forbundet vil forbedre sit adfærdskodeks, så sikkerheden forbedres i de amerikanske basketballarenaer.

- Det er afgørende, at vi alle viser respekt for spillere, medarbejdere og medfans.

- Et forbedret adfærdskodeks vil blive håndhævet kraftigt for at sikre et sikkert og respektfuldt miljø for alle involverede.

I videoen kan du høre, hvad Russell Westbrook sagde om episoden efter kampen:

Ligesom i mange af de andre situationer i arenaerne, så bliver også popcorn-tilskueren bortvist fra kommende kampe. Det skrev klubben Philadelphia 76ers i en pressemeddelelse torsdag.

- Efter en undersøgelse af hændelsen, der fandt sted ved kampen i går, har vi fastslået, at den involverede person vil få sit sæsonkort tilbagekaldt øjeblikkeligt. Derudover vil han blive nægtet adgang til alle begivenheder i Wells Fargo Center (73ers’ hjemmebane, red.) på ubestemt tid.

Samtidig beklager klubben over for både Wizards og Westbrook.

NBA-stjerne LeBron James har på twitter forsvaret sin basketball-kollega. Han skriver blandt andet, at han og de andre spillere vil se, hvem der kastede popcorn på Westbrook.

Westbrook og Washington Wizards tabte kampen 120-95, og dermed er Philadelphia 76ers foran 2-0 i første runde af playoff.