Basketballstjernen LeBron James dropper OL

LeBron James og Kawhi Leonard er de seneste amerikanske basketballspillere, der melder afbud til OL.

LeBron James under fejringen af Cleveland Cavaliers mesterskab. (Foto: Mike Lawrie © Scanpix)

Adskillige NBA-spillere har sagt nej til at repræsentere USA i basketballturneringen ved OL i Rio de Janeiro.

Senest er det Cleveland Cavaliers-stjernen LeBron James og San Antonio Spurs-spilleren Kawhi Leonard, der har meldt fra.

- Jeg har brug for en pause, lyder det fra LeBron James, der netop har vundet NBA-titlen efter et comeback i finaleserien mod Golden State Warriors.

Kawhi Leonard, der i 2014 blev kåret som den mest værdifulde spiller i NBA-finaleserien, giver ingen forklaring på sit afbud.

- Det var en meget svær beslutning.

- Det er en ære at komme i betragtning til holdet, og jeg håber, at jeg i fremtiden vil få chancen for at repræsentere mit land og spille for det amerikanske basketballhold, siger Kawhi Leonard i en pressemeddelelse.

Zika-frygt skyld i flere afbud

USA har vundet OL-guld i basketball i 14 af nationens 17 deltagelser, og trods de mange afbud vil amerikanerne sandsynligvis stadig dominere ved OL, men holdet stiller op uden nogle af de helt store stjerner.

USA er uden blandt andre Stephen Curry, der to gange er blevet kåret som årets mest værdifulde spiller i NBA. Derudover har NBA-spillerne Russel Westbrook, James Harden, Chris Paul, Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall og LaMarcus Aldridge meldt fra.

Flere andre atleter har meldt fra til OL i Rio af frygt for zikavirus, men ingen af de amerikanske basketspillere har angivet det myggebårne virus som grund til deres beslutning.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter