Basketklub i kovending: Beholder hold i herreligaen

Hørsholm 79ers meldte i februar ud, at klubben ville trække sit herrehold fra basketligaen. Nu har man ombestemt sig.

Klubben har kæmpet med dårlig økonomi igennem en længere periode. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det bliver igen med deltagelse fra Hørsholm 79ers, når den bedste danske basketliga skydes i gang i næste sæson.

Klubben er nemlig vendt 180 grader og har alligevel tilmeldt et herrehold til ligaen trods økonomiske problemer.

Det oplyser Hørsholm 79ers i en pressemeddelelse.

Alternativet var konkurs

Klubben meldte ellers så sent som i februar ud, og man grundet flere års underskud blev nødt til at rykke deres herrehold fra basketligaen og ned i 1. division.

Det skulle ske for at undgå en konkurs og sikre, at blandt andet klubbens kvindehold, der netop har vundet danmarksmesterskabet, kunne fortsætte.

- Vi er nået til et punkt, hvor vores gæld bliver så signifikant, at vi ikke kan fortsætte. Vi havde alternativet at gå konkurs meget snart eller lave en redningsplan, så vi kunne betale, hvad vi skylder, lød det ved den lejlighed.

Reformerer strategi og forretningsplan

Men nu ændrer man altså den beslutning efter "stor opbakning fra lokalsamfundet".

Klubben oplyser, at bestyrelsen og en støttegruppe i løbet af de seneste seks uger har arbejdet med at "reformere strategi, forretningsplan og sponsorprodukter samt med fundraising".

På den måde har klubben indhentet 850.000 kroner, som dog endnu ikke er nok til at dække budgettet for næste år.

- Vi har tilmeldt os i Basketligaen, men med lavere ambitioner. Vi skal tage det bedste med fra tidligere, men samtidig opbygge både hold og forretning på en ny måde ud fra vores klubs grundlæggende DNA og værdisæt, siger direktør Peter Damm i pressemeddelelsen.

Anden sportslig prioritering

Klubben har tilmeldt sig Basketligaen i det nye Pro B, som er for klubber i udviklingsfasen. Det gør det sammen med en anden sportslig prioritering økonomisk mere overkommeligt. Man er dog stadig ikke i mål endnu, siger Peter Damm.

- Vi arbejder hårdt for sagen, har flere spændende projekter i gang og har givet os selv til 1. juli til at nå budgettet, fordi vi mener, det er realistisk, siger han.

Hørsholm 79ers skal desuden på jagt efter en ny cheftræner, da Rafa Monclova, der har stået i spidsen for holdet de seneste tre sæsoner, har valgt, at et udviklingsprojekt ikke er noget for ham.

Facebook
Twitter