Basketklub skriver historie: Kvinde i spidsen for Værløses herrer

For første gang nogensinde bliver en kvinde cheftræner for et ligasportshold med herrer, når Susie Heede-Andersen tager roret i Værløse Basketball Klub.

(Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Der bliver skrevet historie i Værløse Basketball Klub i disse dage. Klubben har ansat Susie Heede-Andersen som cheftræner for herreholdet, der spiller i basketligaen. Hun bliver den første danske kvinde til at stå i spidsen for et dansk herrehold på liganiveau i alle sportsgrene.

Valget er ikke truffet på baggrund af køn. Det er nærmere truffet på trods af køn.

- Vi har valgt den bedste til jobbet. Susie har de rette kvalifikationer, og så skal det ikke være en forhindring at være en kvinde, siger Kim Mikkelsen, formand for Værløse Basketball Klub, til Frederiksborg Amts Avis.

Ved at tabe underkæben

Den 52-årige baskettræner har selv en fortid som elitespiller, mens hun de senere år har været ungdomstræner i Værløse samt ungdomslandstræner. Hun blev meget overrasket over jobtilbuddet som herretræner.

- Jeg var ærlig talt ved at tabe underkæben, da klubbens sportschef gav mig muligheden for at træne herreholdet. For den mulighed eksisterede slet ikke i mit hoved. Jeg skulle lige synke den og vende den en gang med mine nærmeste, men jeg sagde mange tak og roste ham for at være helt utroligt modig, siger Susie Heede-Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Værløse Basketball Klub spillede i denne sæson 1. division, men efter sommer udvides ligaen til 10 hold, og dermed bliver der plads til Værløse.

Facebook
Twitter